19 Mayıs 2024 Pazar

Süleyman Yeter mezarı başında anıldı

1999 yılında gözaltında işkenceyle katledilen Limter-İş Eğitim Uzmanı Süleyman Yeter, ailesinin ve yoldaşlarının katılımıyla Alibeyköy Mezarlığı'ndaki mezarı başında anıldı
Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu (ÖTSP) Kasım ayı dolayısıyla ölümsüzleri anmaya devam ediyor. 1999 yılında gözaltında işkenceyle katledilen Limter-İş Eğitim Uzmanı Süleyman Yeter, ailesinin ve yoldaşlarının katılımıyla Alibeyköy Mezarlığı'ndaki mezarı başında anıldı.
 
Anma saygı duruşu ile başladı. Ardından ESP adına yapılan konuşmada "Süleyman yoldaş işçi sınıfının kurtuluşunun mücadelesini yürütüyordu. Limter-İş eğitim uzmanı olarak sınıf mücadelesinin öncü kadrolarındandı. Sınıf mücadelesini öylesine benimsemişti ki hattâ düğününü bile bir grev çadırında yaptı" dedi. Süleyman Yeter'in kendisine işkence yapan polise "Beni öldüreceksiniz, ama partim ve yoldaşlarım bunun hesabını sizden elbet soracaktır" dediği vurgulanan konuşmada, "Yoldaşları ve partisi onun bu güvenini elbette boşa çıkarmamıştı. Bugün de ezilen halklar ve işçi sınıfı kurtuluşları mücadelesinde biz devrimcilere güven duyuyor. Onların bu güvenini boşa çıkarmamak boynumuzun borcu. Pratiğimizi, ideolojik netliğimizi daha da yükselterek Süleyman yoldaşa layık birer devrimci olmak boynumuzun borcu" diye kaydedildi.
 
ÖTSP adına yapılan konuşmada ise "Biz anmalarımızı birer görsellik olsun, adet yerini bulsun diye yapmıyoruz. Şehitlerimizden öğrenmek, onlara layık olmak zorundayız. Her bir yoldaş kendisine 'ben Süleyman yoldaşa layık bir devrimci miyim?' diye sormalı. Onun mezarı başında bu sorgulamayı kendi ile yapmalı. Ancak bu vesileyle onu anmış oluruz" dedi.
 
Süleyman Yeter'in ardından sosyalistler Sibel Yalçın'ın mezarını da ziyaret ederek karanfiller bıraktı.