18 Nisan 2024 Perşembe

Süleyman Soylu: İstanbul'da 30 karakol daha açılacak

İçişleri Bakanı Soylu, İstanbul'da ikisi jandarma bölgesinde yaklaşık 30 yeni karakolun açılacağını söyledi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kürdistan'ın dört bir yanını karakola çevirdikten sonra şimdi İstanbul'un dört bir tarafına karakol kuruyor. İstanbul'da ikisi jandarma bölgesinde yaklaşık 30 yeni karakolun açılacağını söyleyen Soylu, ayrıca bin iki yüz bekçi verileceğini de açıkladı.
 
Süleyman Soylu, "Yaklaşık 30 yerde 2'si jandarma bölgesinde olmak üzere karakol açıyoruz. Polis amirliği merkezi açıyoruz. İstanbul sürekli büyüyen, göç alan bir şehir. Eğer siz muhtarınızla, karakolunuzla, bekçilerinizle bu sistemi kurmazsanız metropolleri elimizden kaçırırız. Bazı alanlarda suç merkezleri oluşur, sonra o suç merkezlerini ortadan kaldırmaya çalışırsınız, gayret sarf edersiniz. Bu da şehrin kamu düzenini altüst eder. Çok da güzel mimarisi olan binalar oluşturuyoruz. Bunları 3-5 ay içinde hepsini birden çıkacağız ve hizmete alacağız" ifadelerini kullandı.
 
Soylu, İstanbul'a ağustos sonunda 3 bin-3 bin 500 civarında polis daha verileceğini belirterek, karakollara güven masası kurulduğunu, Türkiye genelinde alınacak 3 bin kadın polisin de bu güven karakollarına yerleştirileceğini anlattı.
 
Bakan Soylu, güven masasındaki polislerin İstanbul'a da verileceğini, bu şekilde kentteki polis sayısının ilk kez 55 binin üzerine çıkacağını vurguladı.