2 Temmuz 2024 Salı

Süleyman Ahmed'in davası ertelendi

KDP güçleri tarafından 250 gün önce Sêmalka sınır kapısında kaçırılan Rojnews'in Arapça Servisi Editörü Süleyman Ahmed'in Duhok'ta ilk mahkemesi görüldü. Mahkeme 29 Temmuz'a ertelendi.

Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye bölgesinde yaşayan ailesini ziyarete giden ve Sêmalka sınır kapısından Güney Kürdistan'a dönerken KDP güçleri tarafından kaçırılan ve akıbetine 211 gün sonra ulaşılan gazeteci Süleyman Ahmed'in bugün Duhok'ta ilk duruşması görüldü.

Duruşmada Duhok Asayişi'nin Gazeteci Süleyman Ahmed'e ait belge ve dosyaları mahkemeye göndermediği ve mahkeme hakiminin hastalandığı öğrenildi. Duruşma 29 Temmuz'a ertelendi.

NE OLMUŞTU?
Rojnews Arapça Servisi Editörü Süleyman Ahmed 1 Ekim 2023 tarihinde ailesini görmek için gittiği Kuzey ve Doğu Suriye'den 25 Ekim günü Güney Kürdistan bölgesine dönerken KDP peşmerge güçleri tarafından kaçırıldı. Akıbetine 211 gün boyunca ulaşılamayan Ahmed'in arkadaşları, ailesi, avukatları tarafından sürdürülen "Süleyman Ahmed nerede" kampanyası başlatıldı. Yoğun bir mücadelenin sonucu olarak Süleyman Ahmed'in, Duhok'ta asayişe ait bir hapishanede tutulduğu öğrenildi ve 22 Mayıs'ta avukatlarıyla ilk görüşmesi sağlanıldı.