18 Mayıs 2024 Cumartesi

Şule'nin katilinin avukatı ülkücü saldırgan tecavüzü savundu

Şule Çet'in katillerinin savunmanlığını yapan Avukat Paşa Büyükkayaer, öğrenci iken ülkücü çetelerin organize saldırılarından tecavüzcü avukatlığına uzanan bir geçmişe sahip.
Ankara'da tecavüz edildikten sonra 20. kattan aşağıya atılarak katledilen Şule Çet'in katillerinin avukatı ülkücü resi çıktı.
 
Tecavüzcü katiller Çağatay Aksu ile Berk Arand'ın avukatlarından Paşa Büyükkayaer'in kadın düşmanı sicilinin geçmişi 2016'da Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde döner bıçaklı saldırılara kadar dayanıyor.
 
Cebeci Kampüsü'nde 2016 yılında devrimci, demokratrat öğrencilere döner bıçaklı saldırıda bulunulmuştu. Saldırıyı gerçekleştirenlerden birinin bugün Şule Çet'in katillerinin savunmanlığını yapan Paşa Büyükkayaer olduğu ortaya çıktı.
 
Büyükkayaer, 27 Ocak 2017'de Hukuk Fakültesi'nde öğrencilerin vizelerin bitişini kutlamak için çektiği halayda ülkücülerin kendi marşlarını çalmak istemesi, öğrencilerin ise bunu kabul etmemesi üzerine öğrencileri tehdit etmiş ve 30 kişilik faşist grup daha sonra kantinde tekbirlerle öğrencilere saldırmıştı.
 
Üstelik kampüs içinde döner bıçaklı saldırıları bir kereden fazla tekrarlanan ve ülkücü çetenin üyelerinden olan Paşa Büyükkayaer, bugün mahkemede tecavüzü savunan ve kadın düşmanı tavırlarıyla ırkçılık ve cinsiyetçilik arasındaki derin işbirliğini birkez daha kanıtladı.