29 Mart 2024 Cuma

Şule Çet ölümünün 11'inci ayında Ankara'da anıldı

Ankara Şule Çet İçin Adalet Komisyonu, Şule Çet'in ölümünün 11. ayında Sakarya Caddesi'nde yaptığı basın açıklamasıyla andı. Komisyon üyesi Emine Kaya, "Kadınlara, çocuklara yönelik tecavüz, taciz, şiddet, cinayet durmaksızın artmasının nedeni uygulanan yanlış politikalardır" dedi.
Şule Çet İçin Adalet Komisyonu, Ankara'da bir plazanın 20. katından aşağı atılarak katledilen Şule Çet'in ölümünün 11'inci ayında Sakarya Caddesi'nde yaptığı basın açıklamasıyla andı.
 
"Şule Çet için adalet, kadınlar için adalet" pankartının açıldığı anmada konuşan Komisyon üyesi Emine Kaya, "28 Mayıs'ı 29 Mayıs'a bağlayan gece hepimizi bir araya getirecek bir sıra arkadaşımızı, o güzel gülüşlü Şule'mizi aramızdan aldılar. Önce katil zanlıları serbest bırakıldı, sesimizi yükselttiğimiz için tutuklandılar. Ardından basın bütün erkek egemen yanlı haberleri ile katilleri değil Şule'yi hedefleştirdi. Peki Şule ilk miydi, peki Şule son oldu mu?" diye sordu.
 
'TECAVÜZLERİN NEDENİ YANLIŞ POLİTİKALAR'
 
Çet'in ölümüne ilişkin 31. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasının 15 Mayıs'ta gerçekleşeceğini hatırlatan Kaya, "Kadınlara, çocuklara yönelik tecavüz, taciz, şiddet, cinayet durmaksızın artmasının nedeni uygulanan yanlış politikalardır. Çocuk haklarının, kadın haklarının değil tecavüzcülere dönük 'saygın tutum- iyi hal indirimi'nin öncelenmesidir. Biz buna izin vermeyeceğiz. Çünkü biliyoruz; adaletin kurulamadığı günlerde soluk alan her bireyin yaşamı tehdit altındadır" dedi.
 
'ÇOCUK İSTİSMARINI PROTESTO EDEN KADIN GÖZALTINA ALINDI'
 
Kaya şunları söyledi:
"Ankara Üniversitesi Dışkapı Kampüsü'nde tecavüzcü bir hocanın öğrencilerine cinsel saldırıda bulunduğu ortaya çıktı. 23 Nisan günündeyse 5 yaşındaki bir çocuğun birkaç kişi tarafından tecavüze uğradığı haberini aldık. Kaldırıldığı hastane olan Küçükçekmece'deki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 2017 yılında 5 ayda yaşları 18'in altında 39'u Suriyeli 115 çocuğun hamile olduğunun ortaya çıktığını da ayrıca vurgulamalıyız. Yoğun bakıma kaldırılan 5 yaşındaki çocuğa tecavüz edenlerin bulunması için karakol önüne giden aile ve mahallelinin polisin saldırısına maruz kalması da, Taksim'de çocuk istismarını protesto eden bir kadının gözaltına alınması da adalet beklentimizi oldukça zedelemektedir.
 
'SUSMAYACAĞIZ, TECAVÜZCÜLERİ REZİL EDECEĞİZ'
 
"İstanbul'da metrobüste cinsel saldırıya uğrayan bir kadının yayınladığı videodaki sözleri ise hepimizin sözleridir. Artık biz 'aman ayıp' denerek bizi susturmak isteyenlerin dediklerini yapmayacağız. Biz susmayacağız. Tacizciler, tecavüzcüler, çocuk istismarcıları rezil rüsva olacak."