28 Mart 2024 Perşembe

Stuttgart'ta yüzler ölümsüzleri andı

MLKP'nin "Kasım şehitler ayı" vesilesiyle ölümsüzleşenler Stuttgart'ta anıldı. Devrim şehitlerinin izinden mücadelenin süreceği kaydedilen konuşmalarda, MLKP saflarında örgütlenme çağrısı yapıldı.

Almanya'nın Stuttgart şehrinde Marksist Leninist Komünist Parti'nin (MLKP) "Kasım şehitler ayı" etkinlikleri kapsamında, "Ölümsüzlerimizin izinde kavgayı büyütmeye" şiarıyla anma gecesi düzenlendi.

Salon, MLKP, KKÖ ve KGÖ bayraklarıyla, dünya proletaryasının önderlerinden Marks, Engels, Lenin ve Stalin; Clara Zetkin, Rosa Luxemburg, Alexandra Kollontai, Georgi Dimitrov ve Enver Hoca; İbrahim Kaypakkaya, Mahir Çayan, Deniz Gezmiş ve Mazlum Doğan; İrfan Çelik, Adil Can ve Hayrabet Honca; Türkiye, Kürdistan ve Rojava'da ölümsüzleşen MLKP savaşçıları, 33'ler; Ivana Hoffmann, Yaşar Dündar, Elif Demirci Karatekin; Erol İspir, Tacim Temel başta olmak üzere ölümsüzleşenlerin fotoğraflarıyla donatıldı.

KGÖ DEVRİM ANDI İÇTİ
KGÖ salona bayraklarla yürüyüşle girdi. Bayrak töreni yapan KGÖ, devrim andı içti.

Ardından Türkiye ve Kürdistan'da, Rojava'da ve dünyada özgürlük ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenler anısına saygı duruşu yapıldı.

MLKP: PARTİMİZ SAFLARINDA ÖRGÜTLENELİM, MÜCADELEYİ DAHA DA BÜYÜTELİM!
Gecede MLKP adına yapılan konuşmada, Madteos Sarkisyan (Paramaz) ve 19 Ermeni sosyalistin idama giderken "Yaşasın özgür ve sosyalist Ermenistan" haykırışları, TKP'nin önder kadroları Mustafa Suphi, Ethem Nejat ve yoldaşlarının bayraklarının taşıyıcısı, İbrahim Kaypakkaya, Mahir Çayan, Deniz Gezmiş ve Mazlum Doğan'ın devrimci adanmışlığının sürdürücüsü ve feda bölüğü olarak MLKP'nin sömürgeci faşist Türk devletine karşı savaşımını sürdürdüğü belirtildi.

Konuşmada, işgalci Türk devletinin Güney Kürdistan'a, Rojava'ya işgal saldırılarını yoğunlaştırdığı, Zap'ı zapt etme hayalinin gerillanın büyük direnişine çarptığı, Kimyasal silahlara sarılarak sonuç almaya çalıştığı vurgusu yapıldı.

'BU SON SAVAŞTA PARTİMİZİN SAFLARINA KATILIN'
MLKP temsilcisi şöyle devam etti: "Yeniden ve daha kararlı bir mücadele ile Kobanê ruhunu kuşanarak mücadele yürütmeliyiz. İşçi sınıfının kurtuluşu, kadın özgürlük mücadelesi için dünyamızın iklim krizi, ekolojik kriz ve doğanın fütursuzca tahrip edilmemesi için bu son savaşa partimiz MLKP'de Komünist Kadın Örgütümüzde (KKÖ), Komünist Gençlik Örgütümüzde (KGÖ) örgütlenmeye, mücadeleyi büyütmeye çağırıyorum. Devrimin zaferi için yaşasın MLKP. Yaşasın devrim, yaşasın Sosyalizm."

Salonda sık sık "Yaşasın partimiz MLKP", "Partinin güneşi Komünist Kadın Örgütü", "Partinin yıldızı Komünist Gençlik Örgütü", "Devrim şehitleri ölümsüzdür", "Şehit namirin" sloganları atıldı.

KKÖ: ÖLÜMSÜZLERİMİZİN İZİNDEN KAVGAYI BÜYÜTMEYE SÖZ VERİYORUZ
Gecede Komünist Kadın Örgütü (KKÖ) adına yapılan konuşmada, "Gün olur, Erkek egemen faşist Türk sömürgeciliğine karşı Türkiye ve Kürdistan'nın hücre evlerinde Yeliz ve Şirin gibi silahımızın son mermisine kadar çatışırız! Gün olur, İran'da faşist rejime karşı Jinha Amini gibi Jin Jiyan azadi diyen enternasyonal kadın isyanları oluruz! Gün olur, elde biksi silahıyla Rojava'da kadın devrimini savunan Ivana Hoffmann oluruz! Gün olur, Dağlarda, gerilla kadınlarımızın, gün olur Mahpusta öncü kadınlarımızın direngenliğinde başkaldırırız! Gün olur, erkek egemen kapitalizme, her türden erkek egemenliğine, tacize, tecavüze, kadın cinayetlerine karşı Özsavunma hakkını kullanan, sokaklarda haykıran kadınlar oluruz. Biz komünist kadınlar şiddetin, sınıfların, sömürünün olmadığı cins ayrımsız bir dünyayı, sosyalizmi, komünizmi inşa etmek için Ölümsüzlerimizin izinden kavgayı büyütmeye söz veriyoruz!" denildi.

KKÖ temsilcisi konuşmasını, "Jin, jiyan, azadi", "Yaşasın partimiz MLKP", "Yaşasın Komünist Kadın Örgütü" sloganlarıyla bitirdi.

KGÖ: KOMSOMOLCA SAVAŞIM TARZI, GENÇLİĞİN VAR OLDUĞU HER ALANDA GELİŞİYOR
KGÖ adına yapılan konuşmada, tasfiyeci saldırılara karşı MLKP'nin, bulunduğu her alanda mücadeleye kararlılıkla devam ettiği kaydedilirken, komünist gençliğin de bu kararlılığı ve 28 yıllık savaşım deneyimini arkasına alarak partinin militan geleceğini yarattığı belirtildi.

Ölümsüzleşen genç devrimcilerin, komsomolca bir savaşım tarzının geliştiğinin işareti olduğuna dikkat çekilirken, bugün zaferler kuşağının Rojava'nın savaş siperlerinden Avrupa topraklarına kadar gençliğin var olduğu her alanda yetiştiği belirtildi. Dökülen kanın yerde kalmayacağının, katillerden hesap sorulacağının ve ölümsüzlerden devralınan bayrağın en yükseklerde taşınacağının sözü verildi.

ŞEHİT AİLELERİ, SLOGANLARLA AYAKTA ALKIŞLANDI
Gecede Suruç şehidi Uğur Özkan, PKK şehidi Haki Karer, PKK şehidi Zeki Kılıç, MLKP şehidi Sibel Bulut, MLKP onur üyesi Hasan Çiçek, Tacim Temel ve Süleyman Yeter'in yakınları da sahneye çıkarak selamlama yaptı. Kitle "Devrim şehitleri ölümsüzdür" sloganıyla şehit yakınlarını ayakta alkışladı.

TSP: TUTSAKLARA DAHA FAZLA SAHİPLENELİM!
Tutsakların Sesi Platformu (TSP) adına yapılan konuşmada, devrimci tutsakları maddi ve manevi olarak sahiplenmenin önemine dikkat çekilerek, tutsaklara mektup gönderme çağrısı yaptı. Ardından tutsakların çıkardığı Düş Postası dergisi dağıtıldı.

Geceye gönderilen MKP Avrupa Komitesi, Partizan ve FED-Gel'in mesajları okundu.

SANATÇILAR EZGİLERİYLE COŞKUYA COŞKU KATTI
Gece seslendirilen ezgi ve marşlar eşliğinde çekilen halaylar ve atılan sloganlarla sona erdi.