18 Mayıs 2024 Cumartesi

Stuttgart'ta öğretmenlerden bir günlük uyarı grevi

Stuttgart'ta öğretmenler bir günlük uyarı grevi yaptı. Öğretmenler talepleri karşılanmadığı takdirde eylemleri sürdüreceklerini kaydetti. 

Almanya'nın Stuttgart kentinde Anaokulu eğitmenleri, bakım evleri çalışanları, sosyal yardım çalışanları  bir günlük uyarı grevi yaptı. Kamu Emekçileri (ver.di) Sendikası ile kamu yönetimi arasında yapılan toplu sözleşme görüşmeler anlaşmazlıkla sonuçlanmasının ardından öğretmenlerin uyarı grevleri sürüyor.

Kursaal'daki Bad Cannstatt'ta, öğretmenlerin ve eğitim emekçilerinin örgütlü olduğu Kamu Emekçileri Sendikası (ver.di) öncülüğünde yapılan bir günlük uyarı grevinin, işverenlere uyarı mahiyeti taşıdığı açıklandı.

Ver.di sendikası yetkilileri eylemde yaptıkları konuşmalarda, "İşveren gerçekçi taleplerimizi reddediyor. Daha iyi çalışma koşulları, kalifiye işçi eksikliğine karşı önlemlerin alınması, yeterli ücret artışı taleplerimize olumlu yanıt verilmediği sürece uyarı grevlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Taleplerimizi olumlu yanıt verilmez ise daha uzun süreli grevlerle emeğimizin karşılığını almakta kararlıyız" denildi.

TİS görüşmelerinin üçüncü turu 16-17 Mayıs'ta yapılacak. Ver.di sendikası bu sürede bilgilendirme toplantıları, uyarı grevleri ve benzeri eylemlerle görüşme masasına eli güçlü oturmayı hedefliyor.

Uyarı grevine destek olan SKB ve AGİF üyeleri eğitim emekçilerine 1 Mayıs'a çağrı bildirileri dağıttı.

Grev müzik dinletisiyle sona erdi.