27 Nisan 2024 Cumartesi

Stuttgart'ta katledilen Alyhen'in davası görüldü

Stuttgart'ta katledilen Alyhen'in davası görülmeye başlandı. Duruşma öncesi Avrupa Kadın Dayanışması mahkeme önünde basın açıklaması yaptı.

Almanya'nın Stuttgart kentinde 19 Haziran 2020 tarihinde sokak ortasında katledilen Alyhen'in davası bugün görülmeye başlandı.

Dava öncesi Avrupa Kadın Dayanışması (AKD) bileşenlerinden SKB, TJK-E, ADKH, Kadın Gözüyle ve Yeni Kadın, mahkeme önünde basın açıklaması yaptı.

Die Linke (Sol Parti) milletvekili adayı Aynur Karlıkaya'nın da destek verdiği eylemde yapılan açıklamada, "Almanya'da hemen hemen her gün bir kadın katliamı haberiyle güne başlıyoruz. Bunları, 20 Aralık'ta bir kadın cesedinin yakılmış vaziyette sokak ortasında bulunması, yine Hamburg'da oğlu tarafından bıçaklanarak katledilen kadın gibi örneklendirebiliriz. Burada daha sayamadığımız onca kadın katliamları Aralık ayında neredeyse her gün yaşanır duruma gelmişken bugün burada bu şehirde katledilen Alyhe için bulunmaktayız. Buradan şiddet gören kadınlara da çağrımız gelin kadın dayanışmasını birlikte örüp katledilen kadınların sesi olalım, katliamları durduralım" denildi.

Mahkeme heyeti ana duruşmayı başlatarak zanlının yaşamı hakkında bilgi aldı. Duruşma esnasında Alyhe'nin çok genç yaşta evlendiği, doğan ilk kızının zanlı tarafından zorla elinden alınarak çocuğu olmayan kız kardeşine verdiği ortaya çıktı. Zanlının soruların büyük çoğunluğuna yanlış cevap vermesi de mahkeme tutanaklarına geçirildi.

Mahkeme heyeti, duruşmayı 12 Ocak 2021 tarihine erteledi.