26 Nisan 2024 Cuma

'Sözleşmeden çıkmak şiddet faillerine teşviktir'

Adana Kadın Platformu, çocuklara yönelik istismar vakaları ve İstanbul Sözleşmesi'nin hedef alınmasına tepki göstererek, "Haklarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Adana Kadın Platformu, İstanbul Sözleşmesi'ne dönük saldırılar ve Şırnak'ta bir çocuğa yönelik cinsel istismara tepki gösterdi. Adana Adliyesi Taş Bina önünde yapılan açıklamada, "İstanbul Sözleşmesine, kadınlara ve çocuklara dokunamazsınız!Hayatlarımızdan da haklarımızdan da vazgeçmeyeceğiz" pankartı açıldı.

KADIN VE ÇOCUKLARIN HAYATI TEHLİKEDE
Platform adına konuşan avukat Sevil Aracı Bek, 2020’nin ilk altı ayında 146 kadın cinayetinin 89 şüpheli kadın ölümü gerçekleştiğini ifade etti. Kadınlara ve çocuklara yönelik şiddet ile taciz olaylarının da artarak devam ettiğine değinen Bek, "Biz kadın cinayetlerini önleyin dedikçe kadınların hayatlarını iyice tehlikeye atan, şiddeti hayatlarımıza musallat eden düzenlemelerle karşı karşıya kalıyoruz. Kadınların isyanıyla defalarca püskürttüğümüz 'çocuk istismarcılarına af' öngören yasal düzenlemeleri yeniden gündeme getirme girişimlerini kaygı ile izliyoruz" dedi.

'HAKLARIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ'
Bek, "İstanbul Sözleşmesi'nden çıkmak; şiddet uygulayan erkeklere teşvik, tüm kadınlara tehdittir.Kadınları şiddete karşı tamamen korumasız bırakmaktır. Kadın ve erkeğin hayatın her alanında eşit olmasına ilişkin devletin alması gereken önlemlerin kaldırılmasıdır. Nice bedeller ödeyerek, hayatlarımız pahasına kazandığımız haklarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.