8 Mayıs 2024 Çarşamba

'Söz veriyoruz hocamızın gülüşüne sahip çıkacağız'

Katledilen Öğretim Üyesi Aylin Yıldız'ın evinin önünde açıklama yapan Öğrenci Sendikası üyeleri, "Söz veriyoruz, hocamızın gülüşüne sahip çıkacağız" dedi.

İstanbul'da Kemal Ayyıldız tarafından katledilen İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Öğretim Üyesi Dr. Aylin Sözer'i için Maltepe'deki evinin önünde açıklama yapıldı. Öğrenci Sendikası tarafından yapılan açıklamada, "Aylin Hocaya söz veriyoruz: Gülüşüne sahip çıkacağız!" dedi.

Yapılan açıklamada, Türkiye'nin her geçen gün dev bir "kadın mezarlığı"na dönüştüğü vurgulanarak, "Ülkemizde siyasi iktidar kadına yönelik her türlü şiddeti önlemek için politikalar oluşturmanın değil, İstanbul Sözleşmesi'ni yürürlükten kaldırmanın peşinde. Erkeği koruyan ve cezasız bırakan yargıyı düzeltebilecek hiçbir reform önerisi ise henüz yapılmadı" denildi. 

Ülkenin dört bir yanında, evde, okulda, sokakta, fabrikada kadınların şiddete maruz kaldığı belirtilen açıklamada, dün Aylin Sözer, Selda Taş, Vesile Dönmez ve Betül Tuğluk'un katledildiği hatırlatıldı. 

İstanbul Aydın Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölüm Başkanı Dr. Aylin Sözer'in, canice hayattan ve sevdiği öğrencilerinden koparıldığı kaydedilen açıklamada, Sözer'in öğrencilerine her fırsatta iyiyi, doğruyu, güzeli anlatmaya ve öğretmeye çalışan bir öğretim görevlisi olduğu belirtildi. 

Açıklamada, şunlar belirtildi: "Biz bugün Aylin Hoca'nın Kemal Ayyıldız isimli erkek tarafından yakılarak katledildiği evinin önündeyiz. Hüzünlüyüz, ancak hüzünden öte öfkeliyiz. Ülkemizde kadın katilleri elini kolunu sallayarak gezebildiği için, iyi hal indirimlerinden faydalanabildiği için öfkeliyiz. Yetkililer kadınların katledilmesini önleyebilecek adımlar atmadığı için, hocamız hayatının baharında bizden koparıldığı için öfkeliyiz. Bu öfkeden ötürü bugün hocamızın evinin önündeyiz.

Dün yaşanan cinayetten en az katil kadar evde, sokakta ve akademide kadına yönelik şiddete ve tacize karşı önlem almayanlar da sorumludur. Tacizcileri akademide barındıranlar, ünvanından ötürü kadın düşmanlarına göz yumanlar da sorumludur.

Ülkemizde siyasi iktidar kadına yönelik her türlü şiddeti önlemek için politikalar oluşturmanın değil, İstanbul Sözleşmesi'ni yürürlükten kaldırmanın peşinde. Erkeği koruyan ve cezasız bırakan yargıyı düzeltebilecek hiçbir reform önerisi ise henüz yapılmadı.

Eğer bugün aramızda olsaydı Aylin Hoca da tüm bunlara karşı mücadele etmemizi, geleceğimize sahip çıkmamızı isterdi. Bu vesileyle bir kez daha kadın cinayetlerinin politik olduğunu, önlem almayanların da katledenler kadar sorumluluk taşıdığını ve mücadeleden başka çaremizin olmadığını belirtiyoruz. Öğrenci Sendikası İstanbul Temsilciliği adına biz de akademide kadına yönelik her türlü şiddetin, baskının ve tacizin karşısında yılmadan, yorulmadan mücadeleye devam edeceğiz.

Aylin Hocaya söz veriyoruz: Gülüşüne sahip çıkacağız!"

Sözer'in evinin önünde Kadın Meclisi üyeleri de açıklama yaptı.