6 Mayıs 2024 Pazartesi

Soylu'nun polisleri mafya lideri Zindaşti'nin hizmetinde

Büyükçekmece'de cesedi aranan cinayet zanlısı Murat Kartal Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 2 polis tarafından gözaltına alınıp, çete üyelerine para karşılığı teslim edilmiş. Olayın arkasında AKP'li Burhan Kuzu'nun koruyup kolladığı İranlı mafya çetesi lideri Zindaşti çıktı.

İstanbul Büyükçekmece'de bir arazide cesedi aranan katil zanlısı Murat Kartal'ın Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 2 polis tarafından gözaltına alınıp, uyuşturucu çetesine para karşılığı teslim edildiği ortaya çıktı. 2 polis ve uyuşturucu çetesinden 5 kişi tutuklandı.

Bir süre önce ortadan kaybolan Murat Kartal'ın cesedi, alınan ihbar üzerine Büyükçekmece Pınartepe Mahallesi'ndeki arazide, inşaat makineleriyle üç gündür aranıyordu. Bir gizli tanığın ifadesinden yola çıkan savcılık, soruşturmayı derinleştirdi. Murat Kartal'ın 2015'de çıkan kavgada mafya çetesi Baybaşin ailesinden Edip Fırat cinayetinin faili olduğu öğrenildi.

Soruşturma kapsamında Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü Koruma Büro Amirliği'nde görevli polisler Erdem Öntürk ve Fatih Erkut'un, 20 Ocak Perşembe günü Maltepe Zümrütevler Mahallesi'nde Murat Kartal'ı gözaltına aldıkları belirlendi.

2 polis Kartal'ı karakola götürmek yerine mafya liderlerinden Zindaşti'nin davasında da ismi geçen Yavuz Yavuztürk'e para karşılığı teslim ettikleri ortaya çıktı.

Polisler Erdem Öntürk ve Fatih Erkut, Yavuz Yavuztürk, Baybaşin ailesinin fertlerinden Mehmet Emin Baybaşin, Habip Baybaşin, Faysal Gezen, Hasan Alagündüz gözaltına alınarak tutuklandı.

Olay kapsamında 21. dönem DSP Diyarbakır Milletvekili Abdulsamet Turgut ile Tahsin C'nin de gözaltına alındığı fakat mahkeme tarafından serbest bırakıldıkları öğrenildi.

Polisin Murat Kartal'ın cesedini Büyükçekmece'de boş arazide arama çalışmaları sürüyor.

ZİNDAŞTİ AKP İLİŞKİSİ
Erdem Öntürk ve Fatih Erkut adlı polislerin Murat Kartal'ı karakola götürmek yerine teslim ettikleri Zindaşti mafyasının lideri, İranlı Naci Şerifi Zindaşti, 2007 yılında 75 kilo eroinle yakalanarak tutuklanmıştı.

İran'da hakkında idam cezası bulunan ve akrabası Kemal Seydani'nin kimliğiyle Türkiye'ye gelen Zindaşti, Erdoğan'ın yıllarca sahip çıktığı cemaat dosyasından aranan savcı Zekeriya Öz ve Cihan Kansız'a 2009 yılında verdiği ifadelerle bir kez daha gündeme geldi. Zindaşti'nin "Terazi" kod adıyla gizli tanık ifadeleriyle Balyoz Davası'na bakan 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Zafer Başkurt ve  Hrant Dink Davası'na bakan 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erkan Canak görevden alındı.

Zindaşti ifadesinde iki hakimin uyuşturucu mafyası lideri Cemal Nayır'ın tahliyesi için avukat Kudbettin Kaya'dan rüşvet aldığını söylemişti.

2010'DA SERBEST BIRAKILDI
Hrant Dink ve Balyoz Davası'nın seyrini değiştiren Zindaşti hakkında jandarma birimleri, "uyuşturucu yakalattıktan sonra 11 ihbar yaptığı, öncesinde ise hiç ihbarı olmadığı yönünde" rapor düzenledi. Zindaşti'nin ihbarcı yapılamayacağı raporuna rağmen Zindaşti 2010'da serbest bırakıldı. Hakkında karakola giderek imza vermesi yönünde adli kontrol tedbiri uygulanan Zindaşti, bir kez karakola gittikten sonra ortadan kayboldu.

MAFYA ÇETELERİ ARASINDAKİ DALAŞ
2014 haziran ayında Yunanistan'da uluslararası bir operasyonla 2 tonun üzerinde eroin yakalandı. Uyuşturucu Yunanistan'da yakalanmıştı ama iddiaya göre sahipleri Türkiye'de bulunan Orhan Ünğan, kardeşi İlhan Ünğan ve aslen İranlı olan Çetin Koç'tu. Bu kişiler ise operasyondan sorumlu olarak Zindaşti'yi suçlamışlardı. Aynı yılın eylül ayında Zindaşti'nin kızının öldürülmesinin nedeni de bu husumetti. Cinayetin tetikçileri ise Hacı Osman Sezen ve Turgay Akar'dı.

Zindaşti kızını vuran katillerin isimlerine ve adres bilgilerine işbirliği içindeki polisler sayesinde kısa sürede ulaştı. Başkomiser Fatih Yılmaz ve polis Ergül Kapukaya bu nedenle tutuklandı. Başkomiser Fatih Yılmaz cinayet büroda Zindaşti'nin kızının cinayetini soruşturan ekibin başındaydı.

Zindaşti ve altı adamı 6 Nisan 2018'de bir kez daha tutulandı. Cinayet, uyuşturucu ticareti yapmak ve suç örgütü kurmak suçlamalarıyla tutuklanan Zindaşti, AKP eski milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu üyesi Prof. Dr. Burhan Kuzu'nun talimatıyla 6 ay sonra serbest bırakıldı.

KUZU İLE İLİŞKİ
Zindaşti'yi tahliye ettiren Kuzu'nun Zindaşti'yle yemek yerken çekilmiş fotoğrafları 4 Mart 2019'da yayınlandı. AKP'li Burhan Kuzu, "Şahsı asla tanımam ve olayla da hiçbir ilgim yoktur" açıklaması yaparken, fotoğraflar ortaya çıktıktan sonra, "Evet doğrudur, doğrudur çok büyütüyorsunuz; yazın manşetten verin, ben rahatsız olmam. 2011 veya 2014... Vatandaşlık için yardım istedi. Vatandaşlık Genel Müdürlüğü'ne müracaat etti. Ben de genel müdürü aradım yardımcı olmalarını istedim. Müdür bir ay sonra bana döndü, ‘hocam bu adamın sıkıntıları falan var' dedi. Ben de sıkıntı varsa kalsın dedim. Bir daha da görmedim adamı, ilk ve son görüşümdü" iddiasında bulundu.

BURHAN KUZU'NUN TALİMATIYLA SERBEST BIRAKILDI
Kuzu'nun baskısıyla Zindaşti ve adamları tahliye edilirken, kararı veren hakim Cevdet Özcan'a görevi kötüye kullanma ve rüşvet suçundan dava açıldı. Zindaşti'nin tahliye edilmesi karşılığında Cevdet Özcan'a 3.5 milyon dolar rüşvet verildiği ortaya çıktı. Hakim Özcan hakkındaki görevi kötüye kullanma suçundan 1 yıldan 3 yıla, rüşvetten 4 yıldan 12 yıla kadar hapis cezasıyla başlatılan yargılama halen devam ediyor.

Burhan Kuzu, Zindaşti ile çıkan fotoğraflarının ardından "abartıyorsunuz, bir daha görmedim" iddiasında bulunurken, Zindaşti'nin serbest bırakılması için hakime baskı yaptığını itiraf etti. Kuzu, Zindaşti'nin avukatı İlker Dağlı'nın kendisinin çok değerli bir öğrencisi olduğunu ve ricası üzerine hakimi arayarak "hukuki mütalaasını" bildirdiğini iddia etti.