19 Nisan 2024 Cuma

Soylu Ezan'ı dinleterek ceza verecek

İzmir'de birçok camide eş zamanlı Çav Bella marşının çalınmasına ilişkin açıklamalar bitmiyor. 'Dini değerleri aşağılamak' suçlamasıyla soruşturma başlatılırken, İçişleri Bakanı Soylu da Ezan'ı işkence aracı muamelesi yaptı. Soylu, "Buluruz, ona o caminin dibinde de ezanı dinletiriz inşallah" dedi.

İzmir'de camilerde eş zamanlı İtalyan partizanlarının marşı Çav Bella'nın çalınması muhaliflere yönelik saldırı ve baskı aracına dönüştürülüyor.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı hızla soruşturma başlatırken, "Türk Ceza Kanunu'nun 216/3 maddesi kapsamında ‘Dini değerleri alenen aşağılamak" suçlamasıyla CHP İzmir eski il yöneticisi Banu Özdemir tutuklandı.

AKP'nin yandaş medyası olayı köpürten yayınlara devam ederken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Ankara'da katıldığı bir etkinlikte, camilerde marş çalan kişi veya kişileri cezalandırmak için Ezan'ı dinlettireceğini söyledi.

"Böyle bir ahlaksızlık beklenmez. Böyle bir inançsızlık beklenmez. Böyle bir dine karşıtlık beklenmez. Ramazan ayında, milletin bu konudaki duygularına, düşüncelerine, inancına saldırı beklenmez. Beklenmez yani, bunu böyle söylemek gerekir ama biz birçok şeyin hakkından geldik, bunun da hakkından geliriz. Buluruz yani. Buluruz, ona o caminin dibinde de ezanı dinletiriz inşallah."

NE OLMUŞTU?
İzmir’de 20 Mayıs akşamı saat 17:00 sıralarında kimliği belirsiz kişilerce merkezi sistemle ezan okunan Konak, Karşıyaka, Çiğli ve Buca ilçelerindeki bazı camilerin frekansına korsan bir şekilde müdahil olunarak cami hoparlörlerinden 'Çav Bella' çalındı.

AKP medyası ve yetkilileri üç gündür konuyu köpürtürken, hedef gösterilen CHP İzmir eski yöneticisi Banu Özdemir tutuklanmıştı.