17 Mayıs 2024 Cuma

'Soykırımcı' başlığını kullanan dergi direktörü: Yaşananları anlattık

Erdoğan'ın suç duyurusunda bulunduğu derginin direktörü Kuzey ve Doğu Suriye'de yaşananları anlattıklarını söyledi.
 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Fransa'da yayımlanan Le Point Dergisi'nin Yayın Yönetmeni Etienne Gernelle ve yazarı Romain Gubert hakkında suç duyurusunda bulundu. Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, müvekkili Erdoğan adına Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği 11 sayfalık suç duyurusu dilekçesinde, Le Point dergisinin 24 Ekim'deki sayısının kapağında Erdoğan'ın fotoğrafı kullanılarak Fransızca hakaret edildiği belirtildi. Dilekçede, şüphelilerin, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 299. maddesinde düzenlenen "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçunu işlediği bildirildi.

DİREKTÖR KAPAĞI ANLATTI
Fransa'nın Le Point Dergisi Yayın Direktörü Etienne Gernelle, neden kapakta Erdoğan'ın fotoğrafını kullanarak, "Soykırımcı" başlığı attıklarını anlattı. Gernelle, şunları kaydetti: "Erdoğan sadece bir diktatör değildir o aynı zamanda bir kök kazıcısıdır ve bu hafta Le Point dergisinde bunu anlatmaya çalışıyoruz. Çünkü gerçekleri söylemek gerekiyor, çünkü, bu konuda çok sayıda hüsnü tabirler kullanılıyor, Türk devletinin Suriye'ye yönelik bir askeri operasyon düzenlediği söyleniyor, gerginlik, çatışma, saldırı diyoruz, ancak yaşananlar bunların hiçbir değildir. Gerginlik, çatışma yok, ortada bir etnik temizlik operasyonu var.

YARGISIZ İNFAZLAR YAPIYOR
Bu daha önce 2018'de Afrin'de yaşandı ve son haftalarda yeniden başladı. Kuzey Suriye'de Erdoğan, ittifakları olan DAİŞ ve El Kaide çetelerinin desteği ile etnik temizlik tekrar başlattı. Orada bu çeteler Erdoğan'ın kirli işlerini yapıyor, yani yargısız infazlar gerçekleştiriyor. Köyler boşaltılıyor, bu dayanılmaz bir durum ve bizlerde bu hafta Le Point dergisinde röportajlarla, analizlerle, anketlerle yaşananları anlatmaya çalışıyoruz.

YAŞANANLAR UTANÇ VERİCİ
Orada şu an yaşananlar utanç verici. Dergimiz, yine Erdoğan'ın Fransa'daki Türkiyeli toplumun bir kısmını bu politikalar çerçevesinde nasıl etkilediği konusuna dikkat çekiyor. Artık gözlerimizi açma zamanı geldi."