28 Mart 2024 Perşembe

Soykırım operasyon ve davalarında bugün

Hatay'da bugünkü ev baskınlarında gözaltına alınan 3 HDP'li ile İstanbul'da dün Panahi için eylem yaparken gözaltına alınan 4 kişi serbest bırakıldı. İstanbul'daki "Barış Anneleri Davası"nda da 5 kişi tahliye edildi.
Siyasi soykırım operasyonları bugün Hatay ile devam etti. Gözaltına alınan 3 HDP'li gün içinde serbest bırakıldı. İstanbul'da dün Panahi için eylem yaparken gözaltına alınan 4 kişi serbest bırakıldı. İstanbul'daki "Barış Anneleri Davası"nda da 5 kişi tahliye edildi.
 
HATAY
 
Hatay'ın İskenderun ilçesinde bu sabah yapılan ev baskınlarında ‘örgüt propagandası” yaptıkları iddiasıyla 3 HDP'li gözaltına alındı. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyesi M. Şalar Şahin, Mehmet Şahin ve Mehmet Benek polisteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
 
Öte yandan gözaltında olan HDP İskenderun İlçe Eşbaşkanları Muhsine Taşan ve Ahmet Çağan ise hala gözaltında tutuluyor.
 
İSTANBUL
 
Kürt aktivist Ramin Hossein Panahi’nin idamını durdurmak için İstanbul'da eylem yapan 4 kişi serbest bırakıldı.
 
İran Başkonsolosluğu önünde dün protesto yaparken gözaltına alınan 4 kişi, polisteki işlemlerinin ardından Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. 
 
Savcılığa çıkarılan Muazzez Uslu Avcı, Selçuk Avcı, Ercan Bilgili ve Mine Kaynak ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
 
Aralarında Barış Anneleri'nin de bulunduğu 5'i tutuklu 14 kadının yargılandığı davada, tutuklu 5 kişi tahliye edildi. İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada sanıkların ve avukatlarının Kürtçe tercüman talebine mahkeme başkanı, "Biliyorlarsa konuşsunlar. Yoksa duruşmayı uzatırlar" yanıtını verdi. 
 
Duruşma sonunda 5 kişi tahliye edilirken, duruşma 27 Aralık'a ertelendi.