21 Mayıs 2024 Salı

Sosyalistlerin Taksim iradesi: Taksim bizimdir, bizim kalacak

Sosyalistler her koldan Taksim'e yürüdü. Pangaltı ve Okmeydanı'ndan yürüyüşe geçen sosyalistler işkenceyle gözaltına alındı. İşkenceye sloganlarla yanıt verdi. 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri her koldan Taksim'e yürüyor. 

ŞİŞLİ
Şişli ilçesi Pangaltı'tan Taksim'e yürüyen ve yolu kapatan sosyalistler halklara örgütlenme ve mücadele çağrısı yaptı. Polisin saldırdığı sosyalistler, "Taksim bizimdir bizim kalacak", "İnsanlık onuru işkenceyi yenecek" sloganları attı. Sosyalistler Leyla Can, Erol Tunç, Adnan Polat, Berkan Deveci, Onur Yoldaş Mete işkenceyle gözaltına alındı. Etrafta bulunanlar işkenceye tepki gösterdi. 

OKMEYDANI
Okmeydanı Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi önünden "Yoksulluğa isyan et, örgütlen. Yaşasın 1 Mayıs, bıji yek gulan" pankartıyla yürüyüşe geçti. "Taksim bizimdir bizim kalacak" sloganını atan sosyalistler polis saldırdı, işkenceyle gözaltına alındı. 

TÜMÜKLÜ VE AKTAŞ GÖZALTINA ALINDI
Okmeydanı'nda GBT yapma bahanesiyle durdurulan ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü ve İl Başkanı Deniz Aktaş işkenceyle gözaltına alındı. Sosyalistler, "Yaşasın 1 Mayıs, bıji yek gulan" sloganıyla yanıt verdi. 

Gürsel Mahallesi'nde de "Taksim bizimdir" pankartıyla sosyalistler yürüyüşe geçti. Halka yönelik konuşmalarda iktidarın politikalarını teşhir eden sosyalistler, örgütlenmeye ve mücadeleye çağırdı. Sosyalistler işkenceyle gözaltına alındı.