25 Nisan 2024 Perşembe

Sosyalistlerin gözaltına alınması Fındıklı'da kınandı

Fındıklı'da Emek ve Demokrasi Güçleri, sosyalistlere yönelik baskın ve gözaltı saldırısına ilişkin yaptığı basın açıklamasında gözaltna alınanları serbest bırakılmasını istedi.

Fındıklı'da Emek ve Demokrasi Güçleri, ESP, SKM, SGDF, BEKSAV, ajansımız ve Kaldıraç'a yönelik polis baskını ve gözaltı saldırısına ilişkin basın açıklaması yaptı.

ESP Fındıklı İlçe Örgütü'nde gerçekleştirilen basın açıklamasına EMEP, Sol Parti, HDP ve Halkevleri destek verdi. Basın açıklamasını okuyan ESP Fındıklı İlçe Temsilcisi Tugay Köse, "AKP-MHP iktidar bloğunun yönetememe krizinin içinde debelendiği bu günlerde başta üniversite gençliğinin kayyum rektör atamasına karşı koydukları tepkiyle birlikte işçi ve eekçilerin yolsuzluk karşısındaki tepkileri karşısında çözüm üretemeyen iktidar güçlerinin ezilenlerin öncü güçleri olan sosyalistlere karşı geliştirdikleri baskı, işkence, gözaltı ve tutuklama saldırısıyla emekçileri örgütsüzleştirmeye çalışmaktadır" dedi.

Egemenlerin ezilenlere gözdağı vermek için uyguladığı sindirme operasyonlarından bu güne kadar sonuç alamadığını vurgulayan Köse, "Yapılan bu saldırıları ezilen halklaerın insanca yaşam umuduna yapılmış saldırı olarak değerlendiriyor, gözaltına alınan bütün yoldaşlarımızın ve dostlarımızı derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz" diye belirtti.