27 Nisan 2024 Cumartesi

Sosyalistler: Hiçbir düş yarım kalmayacak

33'leri anmak istedikleri için polis işkencesiyle gözaltına alınan on kişinin duruşma öncesi açıklama yapan sosyalistler hiçbir saldırının Suruç şehitleri için adalet mücadelesini engelleyemeyeceğinin altını çizdi. Sosyalistler, "Son sözümüzdür, hiçbir düş yarım kalmayacak" dedi. 

Suruç katliamının 6. yılında İzmir'de düzenlenmek istenen anmaya yönelik polis saldırısında işkenceyle gözaltına alınanlar bugün İzmir Adliyesi'nde ilk kez hakim karşısına çıkıyor. 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İzmir İl Örgütü ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) duruşma öncesi adliye önünde, "Suruç için adalet isteyenleri değil katilleri yargıla" şiarıyla basın açıklaması yaptı. 

SYKP, TÖP, Öğrenci Kolektifleri, YDG, HDP Gençlik Meclisi'nin katılımıyla düzenlenen eylemin basın metnini okuyan Özge Doğan, 20 Temmuz 2015 yılında gerçekleşen ve 33 düş yolcusunun ölümsüzlüğe uğradığı katliamı hatırlattı. 

'KATLİAMI SAHİPLENEN PİŞKİNLİK'
Katliamın hemen ardından faillerden hesap sormak için başladıkları adalet mücadelesini anımsatan Doğan, "Mahkeme salonlarında, sokaklarda, meydanlarda, şiirlerde, şarkılarda verdiğimiz bu adalet mücadelesinin uğraklarından birini de, katliamın yıldönümlerinde bir çok kentte yaptığımız anma ve yürüyüşler oluşturuyor. Ancak ellerimizde 33 düş yolcusunun fotoğrafları, dilimizde adalet şiarıyla gerçekleştirdiğimiz bu yürüyüşlerde, her sene muazzam bir devlet terörüyle karşılaşıyoruz. Karşımıza, iktidarını iddia ettiği topraklar üzerinde IŞİD gibi tarihin en barbar çete sürüsünün saldırısına engel olamamış bir devletin utancından ziyade, katliamı alenen sahiplenen bir pişkinlikle kılıfına uydurulmuş yürüyüş yasakları dikiliyor" dedi. 

'10 ARKADAŞIMIZ İŞKENCEYLE GÖZALTINA ALINDI'
Bu duruma şaşırmadıklarının ve asla vazgeçmeyeceklerinin altını çizen Doğan, katliamın tüm sorumluluğunun Ankara katliamından tutuklu yargılanan Yakup Şahin'e yıkılarak faillerin korunmak istenmesi için Suruç davasının kapatılmak istendiğini dile getirdi. Öte yandan 33'leri anmak için düzenlenen anmalara yönelik polis saldırısının artarak devam ettiğine vurgu yapan Doğan, "Anayasal hakkı bir yana, insanlık onuru ve erdemine sahip çıkmanın meşruiyetine yaslanarak yürüyüş yapmak isteyenlerin üzerine devletin polisi, kalkanı, copu, biber gazı, kelepçesi sürülerek 10 arkadaşımız işkenceyle gözaltına alındı" diye belirtti. 

'KATİLLERİ YARGILA'
Doğan, katliamı sahiplenmek anlamına gelen polis saldırılarına, adalet arayanlara yönelik işkence talimatı verenlere seslendi ve yargı sopasının kendilerini vazgeçiremeyeceğini vurguladı, "Ve yargı gücünü üzerimizde sınamaya kalkan tek adam rejimine karşı 'Suruç için adalet isteyenleri değil katilleri yargıla" dedi. 

'HİÇBİR DÜŞ YARIM KALMAYACAK'
Hiçbir saldırı karşısında vazgeçmeyeceklerini söyleyen Doğan, şöyle devam etti: "Suruç'ta ölümsüzleşen 33 yürek şahsında, katliamcı politikalar sonucu öldürülen; eşit, adil, özgür bir dünya mücadelesinde şehit düşen ve kapitalist sömürü düzeni altında insanca ve onurlu bir yaşam hakkı gasp edilmiş tüm ezilen kesimlere sözümüzdür; hiçbir düş yarım kalmayacak."

"Suruç için adalet herkes için adalet" sloganıyla eylem sona ererken, sosyalistler duruşma için adliyeye geçti.