4 Mayıs 2024 Cumartesi

Sosyalistler emekçilerle buluşuyor

Sosyalistler iktidarın halk düşmanı politikalarına karşı başlattığı çalışma kapsamında 1 Mayıs Mahallesi'nde işçiler, emekçiler, kadınlar, gençlerle buluştu. Sosyalistler, "Krize, yoksulluğa, açlığa artık yeter, tek yol devrim" çağrısında bulundu.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İstanbul İl Örgütü, Eş Genel Başkan Özlem Gümüştaş'ın da katılımıyla, İstanbul Ataşehir'deki 1 Mayıs Mahallesi'nde pazar yerinde yürüttükleri çalışmanın ardından halkla buluşmaya devam ediyor.

"Krize, yoksulluğa, açlığa artık yeter, tek yol devrim" şiarıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, 2 Aralık günü perşembe pazarında ajitasyonlu bildiri dağıtımının ardından mahalledeki ev ve işyerini ziyaret eden ESP üyeleri, asgari ücret ile ilgili imza topladı, AKP'nin yoksulluk sınırının altındaki asgari ücret dayatmasını teşhir etti.

Pazardaki, marketteki pahalılık karşısında geçinemediklerini söyleyen işçi ve emekçilerin özellikle de kadınların imza kampanyasına ilgisi yoğundu.

'ZENGİNLİKLERİ TALAN EDİYOR, EMEĞİMİZİ SÖMÜRÜYORLAR'
Gündüz afiş çalışması yapan sosyalistler akşamları ev ziyaretleri ve gazetemizin dağıtımı yaparak çalışmaya devam etti. Aynı zamanda kahvehanelerde ajitasyon konuşmaları yapan sosyalistler, "Saray rejiminin etrafında toplanmış patronlar sınıfı, 5 maaş alan bürokratlar, köşe başlarını tutan iktidar yalakası sözde gazeteciler, halka soğan-ekmek yemeyi öneren iktidar milletvekilleri, uyuşturucu baronları ve faşist çeteler… Hepsi cebimizdeki üç kuruşa göz dikiyor.

"Onların yüksek döviz kurlarıyla bir dertleri yok. Ellerini ovuşturarak krizden nemalanıyorlar. Ekmek, iş, özgürlük isteyen yoksulların karşısına da polisi ve yasakları çıkarıyorlar. 'Vatan-millet-Sakarya' diyerek tüm zenginlikleri talan ediyorlar, emeğimizi sömürüyorlar" dedi.

SOSYALİSTLER TEKSTİL İŞÇİLERİYLE BULUŞTU
Sosyalistler, "Bu düzene mahkum değiliz. Ne yoksulluk kaderimiz ne de biz çaresiziz" diyerek tekstil atölyelerinde bildiri dağıtımı yaptı. Tekstil işçileriyle sömürü düzenine karşı birleşik mücadele etmenin önemi üzerine sohbet etti.

'ÇÖZÜM KENDİ ELLERİMİZDE'
Ajitasyon çalışması ve çatkapı ev ziyaretlerinde sosyalistler, "Halk düşmanlığında birleşen bu iktidara ancak 'genel grev, genel direniş' diyerek birleşik halk direnişini örgütleyerek karşı koyabiliriz. İş durdurarak, grev yaparak, kontak kapatarak, okulları boykot ederek, hayatı durdurarak bu çarkı kırabiliriz. Ekmeğimizi ve özgürlüğümüzü çalanlardan sokakta hesap sorabiliriz. Ne AKP-MHP, ne de CHP-İyi Parti… Çözüm bizde, çözüm kendi ellerimizde! Artık yeter deme zamanıdır" diyerek örgütlenme çağrısı yaptı.

ESP'liler 1 Mayıs Mahallesi'nde, "Krize, açlığa, yoksulluğa artık yeter. Tek yol devrim" yazılı ESP imzalı pankartlar astı.

'ARTIK YETER'
Sosyalistler bugün sabah saatlerinde Uzunçayır metro ve metrobüs durağında bildiri dağıtımı yaptı. Bildiri alan işçi ve emekçiler, "Artık yeter" dedi.