4 Mayıs 2024 Cumartesi

Sosyalist Mert Unay tahliye edilmedi

Sosyalist Mert Unay bugün görülen duruşmasında da tahliye edilmedi. Öte yandan Unay'ın tutsak, sosyalist Yiğit, Aktaş, Güllübudak'ın tutuksuz yargılandığı davada savcılık ceza istedi. Duruşma mayıs ayına ertelendi. 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi Eş Genel Başkan Yardımcısı Ebru Yiğit, MYK üyesi Deniz Aktaş, Nurcan Güllübudak'ın tutuksuz Mert Unay'ın ise tutsak yargılandığı davanın duruşmasında ceza istendi. 

22 Ağustos 2022 tarihinde Yiğit, Aktaş, Güllübudak ile Unay, ev baskınında gözaltına alınmış; baskın sırasında evde, gözaltında da karakolda sistematik işkenceye uğramıştı. Sosyalistler, "örgüt üyeliği", "örgüt propagandası", "tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma" iddiasıyla tutuklanmış, davanın ilk duruşmasında Nurcan Güllübudak tahliye edilmişti. 17 Mayıs 2023 günü görülen ikinci duruşmada Yiğit ve Aktaş tahliye edilmiş, Mert Unay ise 6 Temmuz 2023 tarihinde ev hapsi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Unay, ev hapsi sırasında hastaneye gitmek için izin aldığı halde yasağı ihlal ettiği gerekçesiyle 18 Ekim 2023'te yeniden gözaltına alınarak tutuklanmıştı. 

Bugün görülen duruşmada mütalaasını sunan savcılık, sosyalistler hakkında “örgüt üyeliği” ve diğer suçlardan ceza istedi. Mahkeme Mert Unay'ın tutsaklığının devamına karar vererek duruşmayı 22 Mayıs tarihine erteledi.