24 Nisan 2024 Çarşamba

Sosyalist kadınlardan gözaltı saldırısına tepki

Rosa Kadın Derneği ve TJA aktivistleri ile HDP'li yöneticilerin gözaltına alınmasına tepki gösteren SKM ve ÖGK, "Kürt kadın siyasetçilere yapılan bu saldırıyı kadın mücadelesine yapılmış sayıyoruz. TJA ve Rosa Kadın Derneği aktivistlerinin yanındayız" dedi.

Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Diyarbakır merkezli gerçekleştirilen gözaltı saldırısına tepki gösterdi. Gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasını isteyen SKM, "AKP/Saray iktidarı pandemi günlerinde salgını durdurmak, kadınların, halkın sağlığını korumak yerine; kadınlara, kadınların kazanılmış haklarına saldırmaktan geri durmuyor. Kadına yönelik şiddet kat be kat artarken; devlet erkekleri cesaretlendirecek yasalar çıkarma peşinde. Susmayan, korkmayan, itaat etmeyen kadınları da gözaltılarla, operasyonlarla yıldırmak istiyor" dedi.

Polisin, Rosa Kadın Derneği ve TJA ofislerini basarak taruman ettiğini kaydeden SKM, açıklamasında şunları belirtti:

"'Gülistan Doku nerede' diye sorduğumuz, cinsel istismar affına karşı mücadele ettiğimiz, erkek şiddetine geçit vermeyeceğimizi haykırdığımız bugünlerde Kürt kadın siyasetçilere yapılan bu saldırıyı kadın mücadelesine yapılmış sayıyoruz. TJA ve Rosa Kadın Derneği aktivistlerinin yanındayız. Gözaltılar derhal serbest bırakılsın."

'KADIN İRADESİ GÖZALTILARLA TESLİM ALINAMAZ'
Özgür Genç Kadın da twitterdan, Rosa Kadın Derneği ve TJA aktivistlerine yönelik saldırıyı protesto etti, "Kadın iradesini gözaltılarla teslim alamazsınız! TJA ve Rosa Kadın Derneği üyeleri yalnız değildir" paylaşımı yaptı.