18 Mayıs 2024 Cumartesi

Sosyalist kadınlar serbest bırakıldı

İzmir'de "İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz" şiarıyla eylem yapan ve işkenceyle gözaltına alınan sosyalist kadınlar serbest bırakıldı. 

İzmir'in Konak ilçesinde bulunan Cumhurbaşkanlığı İletişim Bürosu önünde, "İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz" şiarıyla eylem yaptıkları için işkenceyle gözaltına alınan sosyalist kadınlar serbest bırakıldı. 

"Sözleşmeyi uygulatacağız, faşizmi yıkacağız" yazılı pankart ile eylem yapan Sosyalist Kadınl Meclisleri (SKM) ve Özgür Genç Kadın (ÖGK) üyesi kadınlar, eylem sonrası işkenceyle gözaltına alınmıştı. Bir gece nezarette bekletilen Gül Gök, Meryem Yıldırım, Didar Gül ve İrem Nur Çelikbaş, savcılık ifadesi için Bayraklı'da bulunan İzmir Adliyesi'ne getirildi.

İFadelerin ardından Gül Gök ve İrem Nur Çelikbaş tutuklama talebiyle Meryem Yıldırım, Didar Gül ise adli kontrol şartıyla nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Sulh Ceza Hakimliği,Gül Gök ve İrem Nur Çelikbaş'a ayda 2, Meryem Yıldırım, Didar Gül'e ayda bir imza şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.