3 Mayıs 2024 Cuma

Sosyalist gençlerden tutuklu öğrencilere dayanışma kartı

SGDF üyeleri sayısı her geçen gün artan tutuklu öğrencilerin durumuna dikkat çekmek ve dayanışmak için yeni yıl kartı gönderdi.
Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri sayısı her geçen gün artan tutuklu öğrencilerin durumuna dikkat çekmek ve dayanışmak için Kadıköy'de buluştu.
 
Aralarında İstanbul Üniversitesi öğrencisi Devrimci Gençlik Dernekleri Genel Sekreteri Berkay Ustabaş, İstanbul Üniversitesi öğrencisi Suruç gazisi Efe Çatalbaş, Marmara Üniversitesi Hukuk öğrencisi Gönül Gören ve Leyla Güven ile dayanışma adına açlık grevinde olan Özgür Şimşek ile Merve Nur İşleyici'nin de bulunduğu öğrencilere yeni yıl kartı hazırlandı.
 
Etkinliğe katılan SGDF Eşbaşkanı Okan Danacı ETHA'ya konuştu. Danacı, "Siyasi iktidara biat etmeyen, üniversitelerde bilimi, özgürlüğü, eşitliği ve adaleti savunan öğrenciler sürekli olarak hedef gösterilerek marjinalize ediliyor, soruşturmalara tabi tutuluyor, gözaltına alınıyor ve tutuklanıyor" dedi. Danacı, Sayısı her geçen gün artan tutuklu öğrenciler üzerinden gençlik mücadelesinin iradesizleştirilmeye ve hareketsizleştirilmeye çalışıldığını belirtti.
 
Tutuklu öğrencilerin sesinin sokağa taşınmasını ve onlar ile dayanışmayı büyütmenin gençlik hareketinin en önemli görev ve sorumlulukları arasında olduğunu belirten SGDF Eşbaşkanı Okan Danacı "Tutuklu öğrencileri yalnız bırakmayacak ve faşizme karşı gençliğin direnişi hapishanelerde,kampüslerde, sokaklarda ve meydanlarda büyütmeye devam edeceğiz" dedi.