2 Mayıs 2024 Perşembe

Sosyalist gençlerden Berfin Polat'ın tutuklanmasına tepki: Berfin'i alacağız

İzmir ve Ankara'da Berfin Polat'ın tutuklanmasına karşı sokağa çıkan sosyalist gençler, halka yönelik konuşmalarla devletin gençliğe yönelik saldırısının korkusundan olduğunu kaydetti. Polat'ın derhal serbest bırakılmasını isteyen sosyalist gençler, "Mücadeleyi sürdüreceğiz" dedi. 

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Özgür Genç Kadın (ÖGK) ve Liseli Öğrenci Birliği (LÖB) MYK üyeleri Berfin Polat'ın tutuklanmasını sokakta protesto etti. 

LÖB: YOLDAŞIMIZI ALACAĞIZ
Liseli Öğrenci Birliği (LÖB) Kadıköy sokaklarına, "Tutuklamalarla liseli gençliğin mücadelesini durdurumazsınız. Berfin'i alacağız" yazılı pankartı astı. Sosyalist gençler, "Baskılar, gözaltılar, tutuklamalar bize diz çöktüremez; liseli gençliğin mücadelesini durduramazsınızz. Sokak sokak Berfin için özgürlük diye haykıracak, yoldaşımızı alacağız" dedi. 

'BERFİN'İ ALACAĞIZ'
ÖGK, "Baskılarla, tutuklamalarla kadın özgürlük mücadelemizi durduramayacaksınız. Berfin'i alacağız. Berfin Polat'a özgürlük" yazılı pankart astı. 

'FAŞİZMİN GENÇLİĞE SALDIRISI KORKUSUNDANDIR'
İzmir'de sokakta  halka yönelik konuşmalar yapan sosyalist gençler, Polat'ın sosyal medya paylaşımı gerekçe gösterilerek "örgüt üyeliği" ve "örgüt propagandası" iddiasıyla tutuklandığına dikkat çekti. Sosyalist gençler, şöyle dedi: "Suruç'ta katledilen yoldaşlarını andığı, faşist devleti teşhir ettiği için tutuklandı. Lise öğrencisi Berfin Polat'ın eğitim hakkını gasp edenlere karşı sokakta mücadelemizi büyüteceğiz. Faşizmin gençliğe yönelik baskı, gözaltı ve tutuklamaları tamamen korkusundandır. Özgürlük ve sosyalizm mücadelesini büyütmeye devam edeceğiz."

'BERFİN POLAT'A ÖZGÜRLÜK'
Ankara'da da sokakta halka yönelik konuşan sosyalist gençler, "Faşist şefliğin son saldırısı olarak tutuklanan yoldaşımız Berfin Polat için özgürlük talebimizi bulunduğumuz her yerden yükselteceğiz ve mücadelemize her daim devam edeceğiz. Baskılar bizi yıldıramaz, Berfin Polat'a özgürlük" dedi. 

Sosyalist gençler, "Berfin Polat'a özgürlü, tutuklamalar bizi yıldıramaz" yazılı pankartı astı.