5 Mayıs 2024 Pazar

Sosyal yardım yapılanlar sosyal medyada ifşa ediliyor

Dar gelirli ve zorda olan ailelere yapılan nakdi ve ayni yardım, sosyal medyada ifşa edecek şekilde paylaşılıyor. Hatay'da ilçe milli eğitim müdürlükleri ve kaymakamlıklar evde yaptığı ödemeleri salgın riskini yok sayarak, sosyal medyada paylaştı. 

İçişleri Bakanlığı'nın koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 2 milyon 111 bin haneye yapılan bin TL'lik nakit yardım ifşaya dönüştü. 3 Nisan itibariyle ihtiyaç sahiplerine yetkililer tarafından ikametlerinde ödemeleri yapılmaya başlandı.

Hatay'ın Altınözü ve Defne ilçe Milli Eğitim müdürlüğü ve Altınözü İlçe Kaymakamlığı, bu durumu fırsata çevirdi. Ödeme yapılan ikametlere görevlendirdikleri kaymakamlık yetkilileri ve okul müdürleri, halka paraları dağıttı. Dağıtıma katılan görevlilerin sağlıklı dağıtma koşulları sağlanamadığı gibi para verilen kişilerin fotoğrafları çekilerek sosyal medyada paylaşıldı.
 
Çektirdikleri fotoğraflar da Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur ile Altınözü İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Güner kendi sosyal medya hesaplarında paylaştı.