19 Nisan 2024 Cuma

Sosyal medyada 8 Mart kadın grevi

SKM?nin "Sen durursan hayat durur. 8 Mart?ta hayatı durdur" sloganı ile örgütlediği 8 Mart kadın grevine destek veren kadınlar sosyal medya hesaplarından grev paylaşımı yapıyor.
"Kadın durursa hayat durur" diyen kadınlar 50'den fazla ülkede kadın grevindeler. Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), uzun zamandır "Sen durursan hayat durur. 8 Mart'ta hayatı durdur" diyerek kadın grevine hazırlık yaptı. Kadınlar Birlikte Güçlü ise 8 Mart kadın grevine destek veriyor.
 
Kadınların, 8 Mart kadın grevine destek mesajları sosyal medyada giderek büyüyor.
 
Kadınların kendi kişisel hesaplarından ve kadın örgütlerinin resmi hesaplarından paylaştıkları destek videoları şu şekilde:
 
Küçük bir kız çocuğu da kadın kimliğine sahip çıkarak kendi taleplerini dile getiriyor ve "Dünya kadınlar günü kutlu olsun. 8 Mart'ta okullar tatil olsun" diyor.
 
Bir başka kadın, "Kadınlar engel tanımıyor. Her dilden, hep birlikte" diyerek 8 Mart'ta kadınlara sesleniyor.
 
Kadın avukatlar ise "Kadın avukatlar olarak 'erkek adalet değil, gerçek adalet' demek için Taksim'de gece yürüyüşünde ve grevde olacağız" diyor ve adliyelere gitmiyor, duruşmalara girmiyor. 
  /div>
Kadınlar Birlikte Güçlü'nün resmi Twitter hesabında paylaştığı bir videoda tekstil işçisi kadınlar, "Kadın durursa hayat durur. Kadınlar birlikte güçlü" diyerek kadın grevine destek çağrısı yapıyor.
 
Sosyalist Kadın Meclisleri'nin (SKM) de resmi Twitter hesabından paylaştığı videolar ile kadınların sesini ses oluyor.

SKM'nin paylaştığı bir fotoğrafta ise "Bu evde grev var" pankartının asıldığı görülüyor.

"Dünya kadınlar gününe özgürlük. Bütün kadınlar sokağa,kötü insanlara ölüm. Allah'ın belası insanlara da ölüm. Bütün kadın olarak sokağa çıkalım, özgürlük, özgürlük, özgürlük..."
 
Kangal Dernekleri Federasyonu'nun yine kendi resmi hesabından paylaştığı videoda kadınlar şöyle sesleniyor:
  /div>
"Yemek yapmıyoruz, 8 Mart'ta grevdeyiz.Bulaşık yıkamıyoruz, 8 Mart'ta grevdeyiz. Temizlik yapmıyoruz 8 Mart'ta grevdeyiz."
 
Kendi kişisel hesabından greve destek veren bir kadın kesi ile birlikte şu videoyu paylaştı:
 
"Biz kadınlar hakkımızı almak için kimseden ricada bulunmuyoruz. 8 Mart'ta ben grevdeyim, kedim Marco mor tasması ile."