21 Mayıs 2024 Salı

'Sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını istiyoruz'

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya mecralarının bir düzene sokulmasının "şart olduğunu" savunarak, "Bir an önce parlamentomuza getirip bu tür sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını kontrol edilmesini istiyoruz" dedi.

YSK sınavı öncesinde Youtube kanalından yaptığı canlı yayında gençler tarafından "Oy moy yok" denilerek, dislike edilen AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya mecralarının tamamen kapatmak istediklerini söyledi. 

Erdoğan, partisinin il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, "Sosyal medya macralarını tamamen kaldırılmasını istiyoruz" dedi. 

Ekim sonunda ilçe kongrelerini, sonrasındaki dört ayda il kongrelerini bitirerek 7. Olağan Büyük Kongre'nin tarihini açıklayacaklarını belirten Erdoğan, tarih olarak ağustos ayını işaret etti.

'DÜZENE SOKULMASI ŞART'
Damadı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yeni doğan çocuğuyla ilgili sosyal medyadan yapılan paylaşımlara tepki gösteren Erdoğan, "Son yıllarda bu tür ahlaksızlıkların artmasında hem mecraların kontrolsüzlüğünün hem de organize saldırıların kolaylaşmasının rolü vardır. Yalanın, iftiranın, kişilik haklarına saldırının, itibar suikastlarının alıp başını gittiği bu mecraların bir düzene sokulması şarttır. Bir an önce biz bunları parlamentomuza getirip, bu tür sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz. Niçin YouTube, Twitter, Netflix gibi sosyal medyalara karşı olduğumuzu anlıyor musunuz? Bu ahlaksızlıkları ortadan kaldırmak için. Bunlar ahlak sahibi değil. İnternet mecralarını kullananlar, suç işleme konusunda layüsel değildir" dedi.

İnternet ve sosyal medya mecralarına ilişkin hukuki ve mali muhattaplığın tesis edilmesi için gereğini yapacaklarını söyleyen Erdoğan, "Hukuki düzenleme tamamlandığında erişim engeli ile adli ve mali yaptırımlar dahil her türlü yöntemi devreye sokacağız. Türkiye bir muz cumhuriyeti değildir. Bu ülkenin idari ve adli kurumlarını hiçe sayanları biz de hiçe sayarız. Hukuk devleti ilkesi, demokrasinin vazgeçilmez şartıdır. Asıl bu konuda gerekeni yapmazsak demokrasiye ve hukuka aykırı davranmış oluruz" şeklinde konuştu.