2 Mayıs 2024 Perşembe

Soner Çiçek: Bu selin önünde hiçbir engel duramayacak

Açlık grevi eylemcisi MLKP dava tutuklusu Soner Çiçek, tecridin kırılmasının halklar için birlikte mücadele ve zafer olanaklarını arttırdığını belirterek, "Bu selin önünde hiçbir engel duramayacak" dedi.
Elazığ 1 Nolu T Tipi Hapishanesi'nde tutuklu bulunan MLKP davasından tutuklu ve 47 gün açlık grevi yapan Soner Çiçek, avukatı aracılığıyla açıklama yaptı. Çiçek, direnişin kırılacağını veya başarıya ulaşamayacağını düşünenlerin fena halde yanıldıklarını söyledi. Leyla Güven'in öncülüğünde başlayan direnişin her geçen gün güçlenerek ve büyüyerek bir halk iradesine dönüştüğünü kaydeden Çiçek, "Amed'den Hewler'e, Strazburg'dan Rojava'ya, Mêrdîn'den İstanbul'a, İzmir'den Elazığ'a aynı haklı talep etrafında buluşan yurtsever, komünist ve demokratlar, İmralı'daki tecridi kolektif emek ve irade ile kırmayı başardılar" diye belirtti.
 
'HALKLARIN BİRLİKTE MÜCADELE OLANAĞI ARTTI'
 
Coğrafyamızda cezaevlerinin tarihi birçok direnişe tanıklık ettiğini vurgulayan Çiçek, "Voltalar ile sokaklar birleşince faşist iktidarlar ve diktatörler geri adım atmak zorunda kalmıştır" dedi. Tecridin kırılmasının yalnızca Kürt halkı için değil Ortadoğu'daki tüm halklar için birlikte mücadele ve zafer olanaklarını arttırdığının altını çizen Çiçek, IŞİD'in yenildiği, kayyum siyasetinin iflas ettiği bir konjonktürde tecridin kırılmasının halkların özgürlük umudunu büyüttüğünü söyledi.
 
'KİMSE ÖNÜNDE DURAMAZ'
 
"Sosyalist yurtsever tutsaklar olarak, bu direnişin bir parçası olmaktan ve zaferi Leyla Güven yoldaş, analar ve halkla paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını" kaydeden Çiçek, haklı bir davanın insanları olduklarını belirterek, "Bu selin önünde hiçbir engel duramayacak" dedi.
 
'BİZ KAZANACAĞIZ'
 
Bu zaferi faşizmden koparıp aldıklarını söyleyen Çiçek, kazanımları korumak için omuz omuza mücadeleyi büyütme görevi ile karşı karşıya olduklarını belirtti. Çiçek "Bizler dört duvar arasındaki özgür tutsaklar olarak dün olduğu gibi bundan sonra da üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmekten bir an olsun geri durmayacağız. Biz kazandık ve biz kazanacağız" diye konuştu.