20 Nisan 2024 Cumartesi

Son 24 saatte 1.665 yeni vaka, 73 can kaybı

Türkiye'de bugüne koranadan dolayı can kaybı 7.858'e yükseldi. Samsun'da açıklama yapan Bakan Koca, hastanelerde tedavi gören hasta sayısında endişe verecek derecede yükselme olduğuna dikkat çekti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, karonaviris vakalarına ilişkin son bilgileri paylaştı. 

Bakanlığın verilerine göre bugün 73 kişi yaşamını yitirdi, 1.665 yeni vaka tespit edildi. 

Buna göre toplam can kaybı 7.858'e yükseldi. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından verilerle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: "Bugün tespit edilen 1.665 yeni hastamız var. Bölgesel çalışmalarımızın neticesini görmeye başladık. Önümüzdeki günlerde yeni hasta sayılarının salgını kontrol altına aldığımızı göstereceğine inanıyorum. Virüsle hep birlikte mücadele edelim."

KOCA: TEDAVİ GÖREN HASTA SAYISINDA ENDİŞE VEREN ARTIŞ VAR
Bu arada Sağlık Bakanı Koca, Samsun'da basın toplantısı gerçekleştirdi. 

Hastanelerde tedavi gören hasta sayısında endişe verecek derecede yükselme olduğunu belirten Koca, "Şikayeti olmayan fakat test sonucu pozitif sonucu çıkan kişi sayısındaki artış aynı derecede olmasa da önemlidir. Asıl uyarıcı olan hasta sayısıdır. Bu sayıyı azaltmak salgına karşı başarı sağlamak, taşıyıcı kaynaklı yayılımı hızla önlemeye bağlıdır" dedi.

Dünya genelinde can kaybının 1 milyona, virüsün bulaştığı insan sayısının da 33 milyona yaklaştığını hatırlatan Koca, Dünya Sağlık Örgütü'nün ülkelere daha etkin mücadele etmeleri için çağrı yaptığını söyledei. 

Sağlık emekçilerine yönelik şiddete de değinen Koca, "Bu toplum, sağlık çalışanına şiddet göstereni dışlar, toplumun dışlamasıysa hapis kadar ciddi bir cezadır" dedi.