3 Mayıs 2024 Cuma

Soma katliamının failleri, katledilen işçinin ailesine icra takibi başlattı

301 madencinin iş cinayetinde katledildiği Soma'da, katliamın faili Soma Kömür İşletmeleri AŞ, işçi yakınlarının açtığı tazminat davasında avukatlık vekalet ücreti için ailelere icra takibi başlattı.

Soma'da 301 madencinin katledildiği iş cinayetinde katliamın faili maden sahasının işletmecisi Soma Kömür İşletmeleri AŞ, madenci yakınları hakkında icra takibi başlattı.

ŞİRKETİN BORCUNU DEVLET ÖDEDİ
Soma'da katledilen maden işçilerinden Mustafa Kaya'nın eşi Naciye Kaya ve oğlu İbrahim Kaya, ölümden doğan yasal hakları kapsamında şirket ve Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) hakkında tazminat davası açmıştı. Davada kısmen kabul kısmen ret kararı gelince iki tarafa da avukatlık vekalet ücreti ödenmesine hükmedildi. Soma Kömür İşletmeleri AŞ. iflas ettiği için şirketin ödemesi gereken tazminat TKİ eliyle devlet tarafından karşılanırken, işçi ailesinden talep edilen vekalet için şirketin icra takibi başlatması dikkat çekti.

301 İŞÇİNİN KATİLİ ŞİRKET AİLEYE İCRA TAKİBİ BAŞLATTI
Şirket, faiziyle birlikte 7 bin 531 TL'lik vekalet ücreti için Kaya ailesi hakkında icra takibi başlattı. İcra sonucu Naciye ve İbrahim Kaya'nın banka hesaplarına bloke konuldu. İbrahim Kaya'nın sahip olduğu motosiklete de haciz getirildi.

Motosikletin eşinden kaldığını belirten Naciye Kaya, "Hem 301 kişiyi öldür, ölümüne sebep ol, katlet. Ondan sonra bir de bize icra davası aç, avukatlarının parasını bizden al! Yazıktır, günahtır. İnsanda biraz utanma, arlanma olur. Bunlarda utanma da yok. Ceza davalarında karşımızda pişkin pişkin neler konuşulduğunu herkes biliyor" sözleriyle duruma tepki gösterdi.