4 Mayıs 2024 Cumartesi

Soma katliamı davasının üçüncü duruşması öncesi yürüyüş düzenlendi

301 maden işçisinin yaşamını yitirdiği Soma katliamına ilişkin yeniden başlayan yargılamada üçüncü duruşması görülüyor. Adliye önünde açıklama yapan dava avukatlarından Can Atalay, "Davamız ekmeğini kazanırken öldürülenlerin davasıdır" dedi.

Türkiye'nin en büyük işçi katliamı olan, 301 maden işçisinin yaşamını yitirdiği Soma katliamı davasında yeniden başlayan yargılama sürecine bugün devam ediliyor.

Daha önce "olası kastla insan öldürme" suçundan ceza alan sanıklar hakkında Yargıtay 12. Ceza Dairesinin Ocak 2021'de "bilinçli taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma" suçundan ceza verilmesini istemesi üzerine 4 sanığın yeniden yargılandığı davanın üçüncü duruşması bugün Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde görülüyor. Gelinen süreçte aile avukatlarının bulunduğu "reddi hakim" talebi üst mahkemece reddedilmiş, ayrıca davaya bakan Mahkeme Başkanı ve mahkeme heyetinden bir üye değişmişti.

ADLİYE ÖNÜNE YÜRÜYÜŞ YAPILDI
Duruşma öncesi yaşamını yitiren madencilerin aileleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile çok sayıda sendika ve siyasi parti temsilcileri Akhisar İstasyon Meydanı'nda bir araya gelerek, adliye önüne "Soma'nın kömürü katilleri yakacak", "Ankara uyuma adalete sahip çık", "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek" sloganlarıyla yürüdü.

'DAVAMIZ EKMEĞİNİ KAZANIRKEN KİMSE ÖLDÜRÜLMESİN DAVASI'
Adliye önünde açıklama yapan dava avukatlarından Can Atalay, "Bunlar bu ocakta daha önceden işçilerin öleceğini görmüşler ve alabilecekleri hiçbir önlemi almamışlar. Davamız ekmeğini kazanırken kimse öldürülmesin davası. Ermenek'i, Hendek'i, Milas'ı, Türkiye'nin dört bir yanı Soma'ya bakıyor. Olmadık dümenler çevirdiler, olmadık tezgahlara heves ettiler. Bir kısmın bozduk fakat henüz yolun başındayız. Hepsini teker teker bozacağız" dedi.

Açıklamanın ardından kitle duruşma salonuna geçti.