26 Nisan 2024 Cuma

Sokağa çıkma yasağı ilan edilen Mardin'de çatışma

Sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Mazıdağı ve Derik ilçeleri arasında bulunan Eyndilbê bölgesinde dün akşam başlayan çatışmalar sürüyor. Çatışma sonrası bölgede başlayan yangın da yayılarak devam ediyor.

Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Konur (Şêbê) Mahallesi ve Bahçelievler (Kaniya Eli) Mezrası ile Derik ilçesine bağlı Çayköy (Şêba Jer) kırsal mahallelerinin arasında kalan Eyndilbê bölgesinde dün akşam 19.30'da sıralarında başlayan çatışmalar devam ediyor.

Çatışmaların başlamasının ardından Mardin Valiliği, bölgede sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu. Valilik, "5442 Sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri uyarınca; 08 Ağustos 2020 Cumartesi günü saat 21.30'dan itibaren Mazıdağı ilçesi Konur Mahallesi ile Mezralarında ve Derik ilçesi Çayköy Mahallesi, Mezraları ile Kırsal alanlarında ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir" açıklamasında bulundu.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre; yerel kaynaklar, bölgede çatışmalarına devam ettiği, bombardıman ve silah seslerinin geldiğini bildirdi. Helikopter hareketliliğinin de sürdüğü bölgede, yurttaşların hayvanlarını dışarı çıkarmasının da engellendiği belirtildi.

Ayrıca çatışma sonrası bölgenin kırsal kesimlerinde bulunan üzüm bağlarında çıkan yangın yayılarak devam ediyor.