5 Mayıs 2024 Pazar

SMF: Yoldaş Gonzalo'nun yaşamını savunalım

1992 yılında Peru'nun başkenti Lima'da tutsak düşen ve 29 yıldır ağır tecrit koşulları altında tutulan Peru Komünist Partisi Başkanı Gonzalo'nun ağır sağlık sorunlarına ilişki açıklama yapan SMF, Gonzalo'nun yaşamını savunma çağrısı yaptı.

1992 yılında Peru'nun başkenti Lima'da uluslararası bir operasyonla tutsak düşen Peru Komünist Partisi Başkanı Abimael Guzmán (Gonzalo), 29 yıldır ağır tecrit koşulları altında tutuluyor. Yaşadığı ağır sağlık sorunları nedeniyle bir süre önce hastaneye kaldırılan Gonzalo'ya ilişkin açıklama yapan Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Gonzalo'nun yaşamını savunma çağrısı yaptı.

Açıklamada, "Peru gericiliğine karşı halk savaşını örgütleyen Peru Komünist Partisi lideri Yoldaş Gonzalo, 1992 yılında, ABD ve dönemin faşist diktatörü Fujimori iktidarının ortak saldırısında tutsak alınmış ve kendisi için özel yapılan Carlo Deniz Üssündeki bir yeraltı hapishanesinde 29 yıldır ağır koşullar altında tutulmaktaydı. Bu koşullar altında da devrimci-komünist duruşundan ödün vermeyen Gonzalo yoldaş, yeraltı hücresini komünizmi savunmanın mevziine dönüştürdü" denildi.

Açıklamada, "Uluslararası Komünist Hareketin önderlerinden biri olan Abimael Guzmán'ın, gelinen aşamada sağlığı kötüleşmiş ve yaşamı her zamankinden daha büyük tehdit altına girmiştir. SMF olarak yoldaş Abimael Guzmán'ın yaşamını savunmak için dayanışmaya giriyor; coğrafyamız ve dünya emek, demokrasi ve sosyalizm güçlerini bu dayanışmayı büyütmeye davet ediyoruz" diye belirtildi.