4 Mayıs 2024 Cumartesi

SKM'den Süreyya Operası önüne çağrı

Gözaltına alınan sosyalist kadınlarla dayanışmak için bu akşam 19.30'da Süreyya Operası önünde açıklama yapılacak. 

Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) Genel Sözcüsü Tanya Kara, MYK ve Genel Meclis üyelerinin de aralarında yer aldığı sosyalistlere dönük siyasi soykırım operasyonuna yanıtını sokakta verecek. 

Sabah saatlerinde İstanbul merkezli gerçekleşen ev baskınlarında SKM Genel Sözcüsü Tanya Kara, SKM MYK üyesi Ezgi Gürbüz, Genel Meclis üyeleri Meliha Kayacı ve Hacer Elçin gözaltına alınmış; Gürbüz gözaltına alınırken işkenceye uğramıştı. Ev baskınlarında ESP PM üyeleri ve çok sayıda sosyalist gözaltına alınmıştı.

'UMUT DİMDİK AYAKTA'
Gözaltı saldırılarını protesto eden Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve SKM üyeleri birçok noktaya "Baskılar bizi yıldıramaz", "Umut dimdik ayakta" yazılamaları yaptı. 

19.30'DA SÜREYYA ÖNÜNDE EYLEM OLACAK
Saat 19.30'da Kadıköy'deki Süreyya Operası önüne çağrı yapan sosyalist kadınlar, "Genel Sözcümüz Tanya Kara, MYK ve Genel Meclis üyelerimizin de aralarında olduğu sosyalistlere dönük siyasi soykırım operasyonuna karşı sokakları, meydanları terk etmiyoruz! Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz. Gözaltına alınan yoldaşlarımıza özgürlük" dedi.

"Kadın özgürlük mücadelemiz engellenemez" diyen SKM, tüm kadınları ve kadın örgütlerini dayanışmaya çağırdı.