6 Mayıs 2024 Pazartesi

SKM: ZORA'nın yanında siyonist İsrail destekçisi Alman devletinin karşısınayız

Siyonist İsrail'in destekçisi Alman devletinin, Filistin halkıyla dayanıştığı için ZORA genç kadın örgütünü hedef almasına ilişkin açıklama yapan SKM MYK, "Türkiye'de, Kürdistan'da ve Avrupa'da siyonist İsrail'in ve onun destekçisi devletlerin karşısında, direnen Filistin halkının yanında olan sosyalistlerin, devrimcilerin eylemlerini sahipleniyoruz. Alman devletinin saldırılarına karşı ZORA'nın yanındayız" dedi.

Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Alman devletinin ZORA'ya yöneilk gözaltı saldırısını ve siyonist İsrail'e desteğine tepki gösterdi. "ZORA'nın yanında, siyonist İsrail ve destekçisi Alman devletinin karşısındayız" denilen açıklamada, sabah saatlerinde Berlin'de 8 noktada ev baskınlarının gerçekleştirildiği hatırlatıldı. Siyonist İsrail'in Filistin'e yönelik işgalci, sömürgeci savaşına ve Alman devletinin bu savaşa sessiz kalmasına, askeri teçhizat desteği vermesine karşı Filistin direnişiyle dayanışma gösteren ZORA'lı kadınların Alman devletinin hedefi olduğunun altı çizlien açıklama şöyle devam etti:

'ALMAN DEVLETİNİN SALDIRILARINA KARŞI ZORA'NIN YANINDAYIZ'
"Birçok ev ve kadınların gittiği bir kafe basıldı, kadınlar ve LGBTİ+'lar işkenceyle gözaltına alındı. Alman devleti, ilk günden beri sömürgeci savaşa karşı direnen Filistin halklarının yanında saf tutan devrimcilere, sosyalistlere saldırıyor ve siyonist İsrail'in yanında saf tutuyor. İnsan hakları, özgürlük, barış naralarını en önde atan burjuva demokrasileri asıl yüzlerini konu ezilenlerin direnişi olduğunda baskı ve zor ile gösteriyor. Türkiye'de, Kürdistan'da ve Avrupa'da siyonist İsrail'in ve onun destekçisi devletlerin karşısında, direnen Filistin halkının yanında olan sosyalistlerin, devrimcilerin eylemlerini sahipleniyoruz. Alman devletinin saldırılarına karşı ZORA'nın yanındayız. Gözaltına alınan ZORA üyeleri serbest bırakılsın. Yaşasın Enternasyonel kadın dayanışmamız."