24 Nisan 2024 Çarşamba

SKM ve ÖGK'dan KBG'nin büyük kadın buluşmasına çağrı

Kadınlar Birlikte Güçlü, 5-6 Ocak'taki büyük kadın buluşması öncesinde SKM'liler ve ÖGK'lılar kadın dayanışmasını büyütmek için tüm kadınları buluşmaya çağırdı.
Kadınlar Birlikte Güçlü (KBG), kadınların kendi haklarından vazgeçmediklerini göstermek için 5-6 Ocak'ta İstanbul'da büyük bir kadın buluşması düzenliyor.
 
Özgür Genç Kadın Koordinasyon Üyesi Alev Özkiraz, erkek egemen sistemin kadınlar üzerindeki politikalarının yaşam alanlarını müdahale etmeye çalıştığına dikkat çekti. Özkiraz, "16 yıllık AKP iktidarı ise bunun başını çekiyor. Neredeyse her gün bir kadın katlediliyor katili iyi hal indiriminden ya serbest bırakılıyor ya da en az cezayla ödüllendiriliyor. Bunun yanında ise özsavunmasını kullandığı için müebbet alan kadınlar çaresiz gösterilmeye çalışıyor. Kadınların sokağa çıkmasından, kahkahasından, mini etek giymesinden rahatsız olan iktidara karşı kadınlar sokakları bırakmıyor ve 'Özgürlük İstiyoruz' şiarını yükseltiyor" dedi.
 
Tüm kadınların yaşadığı sorunların benzerliğine dikkat çeken Özkiraz, "Kadınlar birbirlerinden güç alacağının farkındağıyla ve erkek egemen sistemi birlikte yıkacaklarının bilinciyle harekete geçeli çok oldu. Bunun somut adımı ise Kadınlar Birlikte Güçlü çağrısıyla daha da güçlendirdi. ÖGK'nın da içinde bulunduğu KBG'nün içinde kadınlar üzerinden politikalarını yürüten sistemden rahatsız olan kadın örgütleri yerini aldı" diye konuştu.
 
Kadınlar birlikte olurlar ise kazanacaklarını vurgulayan Özkiraz, birleşik kadın hareketini büyütmek için mücadele ettiklerini belirterek, tüm genç kadınları 5-6 Ocak'ta gerçekleşecek KBG büyük buluşmaya çağırdı.
 
KADIN DAYANIŞMASINI BÜYÜTMEK KAZANIMLARIMIZI ARTTIRACAK
 
Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) İstanbul Sözcüsü Ezgi Bahçeci, KBG ile Türkiye kadın buluşmasına hazırlandıklarını söyledi. Kadınlara yönelik artan saldılara karşı "Hayatlarımızı ve haklarımızı savunuyoruz" diyerek birçok kentte buluşmalar gerçekleştirildiğini anımsatan Bahçeci,"Şimdi ise daha geniş ve güçlü bir birliktelik için tüm kadınları 5-6 Ocak'ta İstanbul'a olmaya çağırıyoruz. Birçok kadın örgütünün, yerel kadın platformlarının ve bağımsız kadınların içinde yer aldığı KBG, bizleri de oldukça heycanlandırıyor. Cinsimize dönük saldırılara karşı  biraraya gelmek, ortak eylem ve etkinlikler örgütlemek ve daha çok kadına ulaşmak; bu saldırıları geriletmenin en önemli koşullarından biri olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle bu buluşmanın ve sonrasının örgütlenmesinde SKM olarak aktif rol almaya, birleşik kadın mücadelesini büyütmek için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Kadınların birçok kentte ortak akıl ve duygu ile hareket etmesi, kadın dayanışmasını büyütmesi kesinlikle biz kadınlar için birçok kazanımın önünü açacak. Kadın hareketi olarak kadınlar olarak daha da güçleneceğiz" diye belirtti.