20 Nisan 2024 Cumartesi

SKM: Suruç için, kadınlar için, LGBTİ+'ler için adalet

SKM, "Suruç için adalet kadınlar için adalet" şiarıyla Diyarbakır'da açıklama yaptı, "Suruç için, kadınlar için, ezilen halkları için, LGBTİ+'lar için adalet istemeye devam edeceğiz" dedi.

Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Suruç katliamının 5. yılı kapsamında yürütülen "Suruç için adalet herkes için adalet" kampanyası kapsamında, "Kadınlar için adalet herkes için adalet" şiarıyla basın açıklaması yaptı.

Ofis'te bulunan Hazal Parkı'nda yapılan açıklamaya TJA aktivistleri ile Dicle Amed Kadın Platformu (DAKP) üyeleri de katıldı. Eylemde, "TJA ve Rosa Kadın Derneği yalnız değildir", "Suruç için adalet kadınlar için adalet" dövizleri açıldı.

OK: HERKES İÇİN ADALET DEMEKTEN VAZGEÇMEYECEĞİZ
Açıklama yapan SKM Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Satiye Ok, kadın hareketinin, iktidarın gözaltı ve tutuklamalarıyla karşı karşıya olduğunu söyledi. Tevgera Jinên Azad (TJA) ve Rosa Kadın Derneği'ne yönelik saldırıları hatırlatan Ok, "Onlarca arkadaşımız tutuklandı, gözaltına alındı. İşkenceye maruz kaldı. Bu saldırıların bir tek nedeni var; politik kadın hareketini kriminalize etmek. Çünkü kadın hareketi yıllardan beridir çocuk istismarına ve tecavüzüne dur demek için sokak sokak gezerek mücadeleyi büyütüyor. İktidar kadınların kazanımlarını ellerinden alma derdinde olduğu için bugün bu saldırılar yaşanıyor. Biz bu saldırıların farkındayız" dedi.

Kadın hareketine karşı politik saldırılara karşı yan yana durmaktan vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Ok, "Kadın dayanışmasını büyüteceğiz. Aynı zamanda toplumda yaratılan derin travmalar karşısında mutlaka eşitlik, özgürlük ve adaletin tarafı olmaya devam edeceğiz. Suruç için, kadınlar için, ezilen halkları için, LGBTİ+'lar için adalet istemeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

'MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK'
Ardından TJA aktivisti ve DAKP üyesi Bahar Karakaş Uluğ, söz aldı. İstanbul Sözleşmesi'ne değinen Uluğ, şunları söyledi: "İstanbul Sözleşmesi'nin iptali için ellerinden geldiğince efor sarf etmektedirler. Elbette ki İstanbul Sözleşmesi'nin iptali için ellerinden geleni yapacaklardır. Ama bu da şöyle bilinsin, biz Dicle Amed Kadın Platformu olarak, mücadeleye devam edeceğiz. Tarih de çok iyi biliyor ki her zaman mücadele eden kazanır. Doğru yolda olduğumuzu biliyoruz. Mücadelemiz devam edecek."
 
Açıklama, "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz", "Suruç için adalet, kadınlar için adalet" sloganlarının atılmasının ardından sona erdi.