6 Mayıs 2024 Pazartesi

SKM: Sana söz veriyoruz Deniz, kazanacağız

HDP Diyarbakır İl Örgütü'ne Deniz Poyraz için köşe kuruldu. Deniz anısına açılan deftere not bırakan SKM, kadınlar olarak isyanı kuşandıklarını ve faşizmin üzerine yürüyeceklerini kaydetti. SKM, Deniz'e muhakkak kazanacaklarının sözünü verdi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü, HDP İzmir il Örgütü'ne yönelik ırkçı ve faşist saldırıda Onur Gencer tarafından katledilen Deniz Poyraz için parti binasında bir köşe kurdu. 

"Bugün faşizm gencecik bir hayatı söndürdü. Kininizde, nefretinizde boğulun" yazılı pankartın asıldığı köşeye Deniz'in fotoğrafları bırakıldı, karanfiller iliştirildi. 

Deniz için bir de anı defteri oluşturuldu. Anı defterine duygularını aktaran ziyaretçiler, Deniz'in mücadele azmiyle direnişi sürdüreceklerini kaydetti. 

'KADINLAR OLARAK İSYANI KUŞANIYORUZ'
Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) adına deftere yazılan notta, şu ifadeler yer aldı: "Faşist ablukanın ve tecridin bu kadar yoğun olduğu koşullarda isyanın halklar önünde yol gösteren bir mevzi oldu bize. Kadınlar olarak bu isyanı kuşanıyoruz; erkek egemen faşizmi yıkana, bütün katliam faillerinden hesap sorana kadar susmayacağız.

'SÖZ VERİYORUZ BİZ KAZANACAĞIZ'
Kadın özgürlük mücadelemizin bir kızıl karanfili olan seni her daim, yürüdüğümüz her yolda anmaya, binlerce deniz olup faşizmin üzerine yürümeye devam edeceğiz. Kadın yoldaşların olarak söz veriyoruz; biz kazanacağız!"