28 Mart 2024 Perşembe

SKM: Pervin Buldan irademizdir, savunacağız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ı arayarak tehdit etmesine ilişkin açıklama yapan SKM, "HDP Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan ve bir kadın partisi olan HDP, irademizdir. İrademizi savunacağız" dedi.
Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ı arayarak tehdit etmesine ilişkin açıklama yaptı.
 
24 Haziran seçimlerinin ardından faşist AKP-MHP blokunun saldırılarına hız kesmeden devam ettiği ifade ediler açıklamada, "Saldırgan ve erkek egemen tutum son olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun HDP Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan'ın tehdit edilmesiyle yeni bir boyut kazandı" dedi.
 
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Ezilenlerin umudu olarak gelişmeye devam eden, 24 Haziran'da da darbe zihniyetinin barajlarını yıkıp geçen birleşik demokratik mücadele mevzisi HDP'ye dönük bu saldırı, faşist AKP-MHP blokunun zorbalıkla elde ettiği sahte başarının kaynağını besleme çabasının, bu zorbalığın her türlü araç, biçim ve yöntemle devam ettirileceğinin beyanıdır. Ancak bunun da ötesinde görülmesi gereken şudur, ezilenlerin en önemli toplumsal mücadele dinamiği olan kadınlara açık bir mesaj verilmiştir. 'Size bundan sonra yaşam hakkı yok' sözüyle kadın düşmanı politik İslamcı faşist zihniyet, en üst perdeden kadın iradesini temsil eden Pervin Buldan şahsında tehditlerine devam etmektedir. Bu erkek egemen devlet saldırganlığına bir çift sözümüz var.
 
"Biz kadınlar, sizin zihniyetinize, saldırganlığınıza, katliamlarınıza, yasalarınıza, OHAL'inize, bu halinize özcesi her halinize karşı yaşamaya ve yaşam hakkımızı savunmaya kararlıyız. 'Bundan sonra size yaşam hakkı yok' diyen Soylu, ne yaparsa yapsın değiştiremeyeceği tek sonuç budur: 'size rağmen' yaşayacağız ve özgürce yaşamak için direnmeye devam edeceğiz. HDP Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan ve bir kadın partisi olan HDP, irademizdir. İrademizi savunacağız! Pervin Buldan yalnız değildir!"