28 Mart 2024 Perşembe

SKM:  Özgürlük sokakta, kurtuluş kadın özgürleşmesinde

Erkek egemen sisteme karşı 25 Kasım'da Türkiye ve Kürdistan'da birçok kentte sokakta olacaklarını duyuran SKM, tüm kadınlara hakları ve yaşamları için, cins özgürlükçü mücadele için, yoksulluğa karşı mücadele için sokağa çağırdı. 

Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'ne ilişkin yaptığı açıklamada İstanbul'dan Amed'e, İzmir'den Samsun'a, Edirne'den Antep'e kadar her yerde sokağa çıkacağını, kadın düşmanı AKP-MHP faşizminden hesap sorulacağını kaydetti.

'İKTİDAR ERKEK EGEMEN SİSTEMİN BEKASINI KORUMAYA ÇALIŞIYOR'
SKM, AKP-MHP erkek egemen faşizminin yargı eliyle erkek şiddetini cezasızlıkla cesaretlendirdiğini, yoksulluğu kader diye sunduğunu, bürokratından mafyasına kadar kadın düşmanlığını örgütlediğini, özsavunma hakkını kullanan kadınlara  hapis cezaları verdiğini, LGBTİ+lara karşı nefret cinayetlerini kışkırttığını, sokağa çıkan kadınları gözaltına alarak ve tutuklayarak erkek egemen sistemin bekasını korumaya çalıştığını vurguladı.

Her gün sokakta, iş yerinde evde, kampüste taciz, tecavüz ve şiddetin kader diye sunulduğunu kaydeden, SKM'nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Emeğimiz, bedenimiz ve cinselliğimiz erkek-devlet işbirliği tarafından sömürülüyor. Savaş, yoksulluk, nefret cinayetleri ve kadın katliamları bu kirli işbirliğinden payımıza düşen oluyor.

'HAKLARIMIZI SAVUNMAKTAN GERİ DURMUYORUZ'
Yoksulluğa, savaşa, kadın ve LGBTİ+ düşmanlığına öfkesini isyana dönüştüren biz kadınlar; Mirabel kardeşlerden bu güne faşist erkek egemen sisteme karşı susmuyoruz. Yaşam hakkımızı, emeğimizi, kimliğimizi ve bedenimizi savunmaktan geri durmuyoruz. Çünkü biliyoruz ki özgürlük sokakta, kurtuluş kadın özgürleşmesinde.

'CİNS ÖZGÜRLÜKÇÜ YAŞAMI BİRLİKTE KURALIM'
Bu yıl 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü'nde İstanbul'dan Amed'e, İzmir'den Samsun'a, Edirne'den Antep'e kadar her yerde sokağa çıkacak, kadın düşmanı AKP-MHP faşizmine 'Dur' diyeceğiz. Yaşam hakkına, emeğine, bedenine ve özsavunma hakkının meşruluğuna sahip çıkan; 'Ekonomik krizin faturasını ödemeyeceğiz' diyen ve erkek-devlet şiddetinin başka bir yüzü olan yoksulluğa karşı tüm kadınları alanlara çıkmaya, AKP-MHP faşizminden hesap sormaya ve bu erkek egemen faşist düzeni yıkmaya, cins özgürlükçü bir yaşamı birlikte kurmaya çağırıyoruz."