18 Mayıs 2024 Cumartesi

SKM katledilen kadınları anmaya devam ediyor

İstanbul SKM, geçtiğimiz yıl boşanmak istediği kocası tarafından katledilen Şengül Akdoğan'ı katledildiği yerde andı.
İstanbul Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), "Şiddete krize karşı isyandayız, özsavunmadayız" şiarı ile başlattığı çalışmalarına hız verdi.
 
25 Kasım Kadına Yönelik Şİddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle çalışmalarını '25Kasım25Kadın' mottosuyla yürütüyor. Erkek-devlet şiddeti ile katledilen kadınların yaşamlarına dikkat çekmek amacıyla başaltılan bu çalışma kapsamında her gün katledilen veya özsavunma hakkını kullandığı için hayatta kalan kadınların ailelerini ziyarete ediyor ve kadınların katledildiği sokağa karanfil bırakıyor.
 
SKM, bugün de İstanbul Esenyurt'ta kocası tarafından katledilen Şenay Akdoğan'ı andı ve katledildiği yere karanfil bıraktı.
 
İstanbul SKM Sözcüsü Ezgi Bahçeci, "Şenay Akdoğan bir yıl önce Şenay Akdoğan boşanmak istediği kocası tarafından tam bu sokakta katledildi" dedi. Şenay'ın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini belirten Bahçeci, her gün kadınların çeşitli biçimlerde en yakınlarındaki erkekler tarafından katledildiğini, 25 Kasım'a giderken erkek- devlet şiddeti kadınları unutmadıklarını vurgulamak için anma etkinlikleri yaptıklarını söyledi.
 
Katledilen kadınların hesabını sormak için kadınların katledildiği yerde olduklarını ifade eden Bahçeci, "Tüm kadınları erkek-devlet şiddetine karşı 25 Kasım'da alanlarda olmaya çağırıyoruz" diye belirtti.