18 Nisan 2024 Perşembe

SKM: Kadınlar sokağı terk etmeyecek

SKM, ajansımıza ve sosyalist kadnlara dönük gözaltı saldırısına dair yaptığı açıklamada, "Yaşam hakkımızın, irademizin, özgürlüğümüzün güvencesi olan sokakları terk etmeyeceğiz. Bu saldırı tüm yasalarıyla, tasarılarıyla kadınların ayağını sokaktan çekme saldırısıdır" dedi. Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), İstanbul Sokakta gazetesinin dağıtımı yaptığı gerekçesi ile gözaltına alınan üyeleri ile ilgili yazılı açıklama yaptı.
 
SKM MYK üyesi Ezgi Bahçeci, SGDF MYK üyesi Şükran Yaren Tuncer, SKM Genel Meclis üyeleri ve aktivistleri ile ajansımız çalışanlarının gözaltına alınmasına ilişkin yapılan açıklamada, "23 Haziran seçimleri öncesi AKP- MHP erkek egemen faşist ittifakı sokağın sesi olan kadınlara saldırmaya devam ediyor. Bu kez de seçimlerin sandıkta değil sokakta kazanılacağını  söyleyen kadınlar  hedefte" dedi.
 
"İstanbul Sokakta” çalışmalarını haberleştiren ajansımıza dönük saldırıya değinilen açıklamada, "Erkek egemen faşist ittifak muhabirlerini saatlerce rehin tuttuktan sonra gözaltına almış, bilgisayar ve ekipmanlarını alarak bir defa daha özgür basını susturmayı hedeflemiştir" diye belirtti.
 
Açıklamanın devamı şöyle: 
 
"Her fırsatta yaşam hakkımıza, irademize saldırmayı kendine görev edinen AKP MHP erkek egemen faşist ittifakı sözde demokrasi söylemleri altında kadın düşmanı politikalarını sürdürüyor. Bir taraftan içi boş yargı paketleriyle göz boyamaya çalışırken, bir taraftan da sokakta olanlara özellikle de kadınlara saldırıyor"
 
"Kadınlar OHAL sürecinde bile sokağı terk etmemiş,  kadın katliamlarını, cinsiyetçi yasaları, haklarımızın gasp edimesini sokakta karşılamışlardır. Şu çok net bilinmelidir yaşam hakkımızın, irademizin, özgürlüğümüzün güvencesi olan sokakları terk etmeyeceğiz. Bu saldırı tüm yasalarıyla, tasarılarıyla kadınların ayağını sokaktan çekme saldırısıdır. Bu saldırı 23 Haziran seçiminde oyların gasp edilmesi hedefinin göstergesidir. Tüm kadın kurumlarını, halkımızı  sokağın sesi olan kadınları sahiplenmeye ve onlarla dayanışmaya çağırıyoruz."