5 Ekim 2024 Cumartesi

SKM: Kadın cinayetlerine karşı harekete geçelim

Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'in Semih Çelik tarafından katledilmesini protesto eden SKM, tüm kadınlara kadın cinayetlerine karşı harekete geçme çağrısı yaptı.

Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), İstanbul'da Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'in yarım saat arayla Semih Çelik tarafından katledilmesini protesto etti.

İkbal Uzuner'in katledildiği Edirnekapı surlarının önünde eylem yapan SKM, "Fail erkekleri koruyanlar, aklayanlar hesap vereceksiniz" pankartı açtı.

SKM İstanbul İl Sözcüsü Leyla Can, iki kadının 4 ayrı cinsel saldırı suçundan dosyası bulunan ve serbest bırakılan bir erkek tarafından sokak ortasında katledildiğini belirtti. Türkiye'de kadınların her gün vahşice katledildiğinin altını çizen Can, "Biz kadınların katillerinin failleri bir kapıdan alıp, diğer kapıdan bırakan erkek egemen devlet ve onun yargısı olduğunu biliyoruz. Bu kadınları siz katlettiniz. Bu kadınları AKP-MHP iktidarı katletti. Bu kadınları devlet katletti" dedi.

Can, şöyle devam etti: "Bu örgütlü devlet şiddetine karşı tek bir kurtuluş yolumuz var. O da örgütlü bir özsavunma. Buradan tüm kadınları, tüm halkı, bu kadın kırımına karşı sessiz kalmamaya, kadın cinayetlerine karşı harekete geçmeye çağırıyoruz."

Eylem, "Kadın cinayetleri politiktir", "Kadınlar sokağa, özsavunmaya", "Erkek vuruyor, devlet koruyor" sloganlarıyla sona erdi.