7 Mayıs 2024 Salı

SKM İstanbul ve İzmir'de 8 Mart'a çağırdı

İstanbul ve İzmir'de 8 Mart çalışmalarını sürdüren Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), özsavunmasını kullanan kadınlara kart yolladı. 

Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) İstanbul ve İzmir'de, 8 Mart Dünya Emekçiler Kadınlar Günü'ne ilişkin çalışmalarını sürdürüyor. 

İSTANBUL'DA ÖZSAVUNMASINI KULLANAN KADINLARA MEKTUP GÖNDERİLDİ
İstanbul'da Kadıköy PTT önünde bir araya gelen sosyalist kadınlar, özsavunma hakkını kullandığı için tutuklanan kadınlara mektup yolladı. 

Ardından da hayatta kalmak için özsavunma hakkını kullanmak zorunda kalan "Meyrem" adlı sokak tiyatrosu sergilendi. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği Meyrem oyunu, sokakta alkışlarla karşılandı. 

KARŞIYAKA'DA 8 MART'A ÇAĞRI YAPILDI
İzmir'de ise Karşıya çarşıda bir araya gelen SKM'liler halka yönelik konuşmalarla, 8 Mart'a çağrı yapan bildiriler yapıldı. Konuşmalarda, "Halklarımızdan, hayatlarımızdan, İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz diyoruz. Belediyelere atanan kayyumlara karşı, üniversitelerimize atanan kayyumlara karşı, hayatlarımızın her alanına atanan kayyumlarına karşı, 8 Mart'ta alanlarda, sokaklarda olacağız. 8 Mart'ta ÖSYM önünde, ‘faşizmi isyanımızla yeniyoruz' şiarıyla, 18.30'da buluşuyoruz."