7 Eylül 2024 Cumartesi

SKM: Figen Yüksekdağ'a özgürlük

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın tutuklu bulunduğu davanın yarın görülecek 7. duruşması öncesi açıklama yapan SKM, "Figen Yüksekdağ'a özgürlük" dedi.
HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın tutuklu bulunduğu davanın 7. duruşması yarın Sincan Hapishanesi Mahkeme Salonu'nda görülecek. Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), duruşmaya ilişkin yazılı açıklama yaparak "Figen Yüksekdağ'a özgürlük" dedi.
 
SKM, "Figen Yüksekdağ tüm hayatını kadınların, çocukların, işçilerin, emekçilerin ve ezilenlerin eşit, özgür, adil bir dünyada yaşaması için mücadele ederek geçirmiştir. Sosyalist kadın kimliğiyle mücadelenin kenarında veya gerisinde değil hep en önde, en ortada olmuştur. Verdiği mücadelenin haklılığı, kararlılığı, azmi bugün Figen Yüksekdağ'ın yaklaşık iki yıldır tutuklu bulunmasının sebebidir. Faşist diktatörlük rejimine karşı halklara alternatif bir yaşamın mümkün olduğunu göstermesi faşist iktidar tarafından hedef haline getirilmesine, milletvekilliği düşürülen ilk kişi olmasına neden olmuştur. Faşizm Figen Yüksekdağ'da somutlaşan kadın iradesini yenemeyeceğini bildiği için Figen Yüksekdağ'ın milletvekilliğini düşürmüş, akıllarınca meclisten kadın aklını kadın iradesini çıkarmaya çalışmıştır" diye belirtti.
 
Figen Yüksekdağ'ın "kadınların direnişi ile halkın mücadelesi ile demokrasi ve özgürlüğü her şeyin önüne çıkaran o kararlı duruşumuzla, siyasi iktidarın bütün zor aygıtları, silahları, topları, tüfekleri işlevsizleşmiştir. Artık onların tanklarının toplarının hükmü kalmamıştır. Biz artık korkunun eşiğini aştık" diyerek bulunduğu her alanda direnişi büyütmeye halklara, kadınlara umut olmaya devam ettiğini vurgulayan SKM, "Tüm hayatı boyunca gerek milletvekili olduğu dönemde gerekse HDP Eşbaşkanlığı yaptığı dönemde sonrasında faşizm zindanlarında direnişi büyüten bizlere umut olan Figen Yüksekdağ gibi sosyalist kadınlar olarak bizler de direnişten bir saniye bile vazgeçmeyecek, bulunduğumuz her alanda Figen Yüksekdağ için özgürlük demeye devam edeceğiz" denildi.
 
"8 Mart baharın müjdesidir, 8 Mart yarının ve geleceğin müjdesidir. Baharı müjdeleyen kadınlara bin selam olsun." demeyi suç sayan zihniyete karşı SKM, " 8 Mart'larda, 25 Kasım'larda, işçi direnişlerinde, sokaklarda olan binlerce kadından Kandıra'ya bin selam olsun" diye belirtti.
 
SKM, "Türkiye ve Kürdistan topraklarında Figen Yüksekdağ kadınların iradesidir ve kadınların iradesi teslim alınamaz! Figen Yüksekdağ'a Özgürlük" diye kaydetti.