16 Nisan 2024 Salı

SKM: Direnişi büyüten ve zafere ulaştıran kadınlara selam olsun

Zaferle sonuçlanan açlık grevi ve ölüm orucu direnişine ilişkin açıklama yapan SKM, "Şimdi sıra bu zaferi kadın dayanışması ve mücadelesi ile büyütmekte. Direnen tüm kadınlardan analardan aldığımız güçle kadın devriminin zaferine yürümekte..." dedi.
Sosyalist Kadınlar Meclisi (SKM) açlık grevleri ve ölüm oruçlarının zaferle sona ermesine ilişkin açıklama yayınladı.
 
SKM açıklaması şöyle:
 
"Mutlak tecridin kaldırılması için Leyla Güven'in 200 gün önce cezaevindeyken başladığı açlık grevi binlerce tutsağın katılması ve kararlılığı ile büyük bir direnişe dönüştü.
 
"Cezaevlerinde başlayıp, Kürdistan, Türkiye, Hewler ve Avrupa'ya yayılan  bu direniş ortak ve özgür gelecek inancımıza güç ve umut taşıdı.
 
"Muhabbet'in, Hülya'nın, Hatice'nin, Zeynep'in, Hiyem'in direnişi ile birleşik bir güç kazanan kadın iradesi ve kadın yoldaşlığı ile zaferin yolunu açtı.
 
"Direnişinin sesini yükselten kadınlar ve tüm tutsaklarla birlikte şimdi zafer türküleri söylüyoruz.
 
"Bu zafer cezaevinde yol açma iradesi gösteren Leyla Güven'in, tecride karşı mücadelede birlikte direnişi birlikte kazanacağız diyen komünist kadınların zaferi...
 
"Bu zafer feda eylemleri ile direnişe hayatlarını veren Ayten'nin, Yonca'nın, Zehra'nın, Medya'nın, cezaevi önlerinde her türlü işkenceye baskıya karşı direnen beyaz tülbentli anaların zaferi...
 
"Bu zafer hapishanede ve dışarıda açlık grevi ile direnişi büyüten  seçilmişlerimizin Sebahat Tuncel, Selma Irmak ve Dersim Dağ'ın, dışarda tutsakların sesini duyurmaya çalışan tüm kadınların zaferi...
 
"Şimdi sıra bu zaferi kadın dayanışması ve mücadelesi ile büyütmekte. Direnen tüm kadınlardan analardan aldığımız güçle kadın devriminin zaferine yürümekte..."