19 Nisan 2024 Cuma

SKM: Boyun eğmedik, asla eğmeyeceğiz

SKM, AKP trolleri tarafından sosyal medya üzerinden ölüm ve tecavüzle tehdit edilen Yüksekdağ, Kaftancıoğlu, Laçin ve Mengü'nün yanında olduğunu belirtti, "Asla kadın dayanışmasından vazgeçmeyeceğiz, asla erkek egemenliğine ve AKP'nin DAİŞçilerine boyun eğmeyeceğiz!" dedi.

Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, oyuncu Berna Laçin ve gazeteci Nevşin Mengü şahsında sosyal medyada AKP trollerinin kadınları ölüm ve tecavüzle tehdit etmesine karşı açıklama yaptı.

Bu tehditlerin tüm kadınlara yapıldığını vurgulayan SKM, şunlar kaydetti: "Kadına yönelik şiddet, taciz ve tecavüz artarak devam etmesini, AKP trolleri tarafından sosyal medyada eril dille yazılan yazılarla kadınların tecavüz ve öldürülmekle tehdit edilmesini, tecavüzün meşrulaştırılmasını, kadın düşmanlığı politikaları ile kadınların değersizleştirilmesini, susturulmasını, biat ettirilmesini reddediyoruz.

"Bugüne kadar kapitalist erkek egemen sisteminin belirlediği kadın rollerini, şiddeti, tacizi kabul etmedik, ölüm ve tecavüz tehditlerine boyun eğmedik. Bu tehditler sadece öfkemizi, isyanımızı ve kadın dayanışmamızı büyütüyor. Her zaman Figen Yüksekdağ'ın, Berna Laçin'in, Canan Kaftancıoğlu'nun, Nevşin Mengü'nün yanındayız. Asla kadın dayanışmasından vazgeçmeyeceğiz! Asla erkek egemenliğine ve AKP'nin DAİŞçilerine boyun eğmeyeceğiz!"