23 Ekim 2024 Çarşamba

SKM bildirilerini kadınlarla buluşturdu

SKM, 25 Kasım bildirilerini Kadıköy'de kadınlarla buluşturarak, erkek şiddetine karşı harekete geçme çağrısı yaptı.

Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü çalışmaları kapsamında Kadıköy'de bulunan Khalkedon Meydanında bildirilerini kadınlarla buluşturdu.

Sosyalist kadınlar, kadına yönelik şiddete, kadın cinayetlerine "Hayır" demek için, 25 Kasım'da bütün sokakları doldurmak için yan yana geldiklerini belirterek, "Kadına yönelik şiddete, kadın katliamlarına karşı hepimizin isyanı ve öfkesi çok büyük ve hepimizin yapabileceği çok şey var" dedi.

Kadın cinayetlerine karşı her kadının mücadeleyi yükseltmesi gerektiğini ifade eden sosyalist kadınlar, "İstanbul Sözleşmesinden tek gecede çıkanlar, 6284'ü uygulamayanlar bugün kadın katliamlarının sorumlularıdır. Bu sorumlu AKP-MHP iktidarıdır. Hep birlikte isyanımızla, öfkemizle 25 Kasım'da sokaklarda buluşmaya davet ediyoruz hepinizi. 25 Kasım'da Taksim Tünel'deyiz" ifadelerini kullandı.

Kadın katillerini, şiddet faillerini cezasızlıkla ödüllendiren AKP-MHP iktidarının kadın cinayetlerinin sorumlusu olduğunu vurgulayan kadınlar, erkek şiddetine karşı özsavunmayı kuşanarak harekete geçme çağrısı yaptı.