9 Mayıs 2024 Perşembe

SKM: Barış, yaşam ve özgürlük için alanlardayız

"Barış, yaşam ve özgürlük" şiarıyla yarın düzenlenecek 8 Mart mitinginde SKM olarak yer alacaklarını kaydeden SKM MYK Üyesi Bahçeci, tüm kadınları devletin kadın düşmanı politikaların daha güçlü haykırmak için yarınki mitinge çağırdı.
İstanbul 8 Mart Kadın Platformu'nun çağrısıyla "Savaşa, OHAL'e, cinsiyetçiliğe karşı emeğimiz, kimliğimiz ve özgürlüğümüz" şiarıyla 4 Mart'ta saat 13.00'te Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda miting düzenlenecek.
 
İstanbul Valiliği tarafından izin çıkan miting için saat 11'de Dikilitaş Caddesi üzerinde bir araya gelecek olan kadınlar Özgürlük Meydanı'na yürüyecek. Saat 13.00'de başlaması planlanan mitingde, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, KHK ile işten atılan Sema Uçar, Esenyalı Kadın Dayanışması'ndan Adile Doğan konuşma yapacak. Mizgin Tahir ve Alamur Grubu da seslendirecekleri farklı dillerden şarkılarla kadınların coşkusuna ortak olacak.
 
'BARIŞ YAŞAM ÖZGÜRLÜK'
 
İstanbul 8 Mart Kadın Platformu bileşenlerinden Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Ezgi Bahçeci, tüm kadınlara sokağa çıkma çağrısı yaptı.
 
SKM'nin "Barış, yaşam, özgürlük" şiarıyla bu yıl alanda olacağını belirten Bahçeci, "Her yıl taleplerimizi dile getirdiğimiz, örgütlü kadın mücadelemizi ve dayanışmamızı büyüttüğümüz 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde bu yıl da alanda yerimizi almaya hazırlanıyoruz" dedi.
 
Devletin her açıklamasının, diyanetin fetvalarının kadınlara ve çocuklara şiddet, taciz, istismar, tecavüz ve katliam olarak geri döndüğünün altını çizen Bahçeci, "Diyanet konuştukça kadınlar katlediliyor, çocuk istismarı artıyor, evde, okulda, sokakta, yaşamın her alanında şiddet ve tacize maruz kalıyoruz. Hem SKM olarak hem de birleşik kadın hareketinin bir parçası olarak her fırsatta sokağa çıkıp teşhir ettiğimiz devletin kadın düşmanı politikalarını, 8 Mart alanında daha güçlü bir şekilde haykıracağız" ifadesini kullandı.
 
'BARIŞTAN YANA OLDUĞUMUZU 8 MART ALANINDA HAYKIRACAĞIZ'
 
Bahçeci, SKM'nin bu yıl "Barış, yaşam ve özgürlük" şiarını seçmesinin nedenini ise şöyle açıkladı: "Biz biliyoruz ki savaş en çok kadınları etkiliyor. Bu nedenle bir an önce savaşın son bulmasını istiyoruz. Ayrıca savaş gündemi bir çok sorunun üstünü örtüyor, savaş bir yandan şovenizmi körüklerken bir yandan da ekonomik krizden, kadın talanına kadar pek çok şeyi savaşla birlikte gündeme gelmesi, söz söylenmesi engellenmiş oluyor. Bu nedenler biz kadınlar barıştan yana olduğumuzu 8 Mart alanında haykıracağız."
 
Kadınların en temel taleplerinden olan yaşam hakkına, bedenine, emeğine ve özgürlüğüne dönük ciddi saldırıların her geçen gün arttığını, toplumsallaştığını ve "normalleştiğini" vurgulayan Bahçeci, "Yaşanan çocuk istismarları ve kadına dönük saldırılar kesinlikle münferit değildir. Failleri cezasızlıkla 'ödül'lendirilen, cesaret veren iktidar kadınlara ve çocuklara dönük yaşanan bu saldırıların sorumlusudur" dedi. Sadece kadınların örgütlü mücadelesi ve dayanışması ile erkek egemenliğine karşı durabileceklerini kaydeden Bahçeci, şu ifadeyi kullandı: "Sadece yaşamlarımıza ve özgürlüğümüze dönük değil irademize ve aklımıza dönük saldırıya ve baskılara karşı itaat etmiyor, bulunduğumuz her alanda direnmeye devam ediyoruz."
 
MİTİNG MEYDANINA DİKİLİTAŞ'TAN YÜRÜYÜŞLE GEÇİLECEK
 
Miting öncesi 11.00'de Bakırköy Dikilataş'ta buluşacaklarını ve 12.00'de yapılacak yürüyüşle miting alanına gideceklerini aktaran Bahçeci, tüm kadınları yaşam, barış ve özgürlük için isyanını kuşanarak yarınki mitinge çağırdı.