29 Mart 2024 Cuma

SKB'lilerden Paris'te pisuvar eylemi

Paris'in bazı noktalarına konulan ve salt erkeklerin ihtiyacını karşılayan pisuvarlara tepki gösteren SKB, yaptığı eylemde "Paris'te az sayıda bulunan kendi kendini temizleyen ortak kullanılan tuvaletler devreye sokulmalıdır" dedi.
Fransa'nın başkenti Paris'in idrar dolu kaldırımlarına çare olarak kentin bazı noktalarına konulan pisuvarlara tepkiler devam ediyor.
 
Herkesi kapsayan tuvaletlerin yerine salt erkeklerin ihtiyacını karşılayacak pisuvarları yapan Paris Belediyesi'nin cinsiyetçi anlayışını eleştiren SKB, bir eylem gerçekleştirdi. Merkezi garlardan olan Gare du Nord kapısı önünden sloganlarla pisuvarların olduğu noktaya yürüdü.
 
SKB'liler, Paris Belediyesi'nin kentin idrar kokan sokaklarına önlem olarak salt erkeklerin kullanabileceği pisuvarları devreye soktuğunu hatırlattı. Ancak kadınların, çocukların ve LGBTİ'lerin ihtiyaçlarını görmezden gelen belediyenin cinsiyetçi davrandığını vurgulayan SKB'liler, "Paris'te az sayıda bulunan kendi kendini temizleyen ortak kullanılan tuvaletler devreye sokulmalıdır" dedi.