6 Mayıs 2024 Pazartesi

SKB'li Dinçaslan son yolculuğuna uğurlandı

Kanser nedeniyle İsviçre'de yaşamını yitiren SKB üyesi Sevim Yeter Uçar Dinçaslan, Mersin'de yoldaşları ve arkadaşları tarafından sonsuzluğa uğurlandı.

Kanser nedeniyle yaşamını İsviçre'de yaşamını yitiren Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) üyesi Sevim Yeter Uçar Dinçaslan, Mersin'de son yolculuğuna uğurlandı.

2 Mayıs'da yaşamını yitiren Dinçaslan için dün Mersin Cemevi'nde tören düzenlendi. Törene ESP yöneticisi Songül Aydın, DAD Genel Başkanı Musa Kulu ile çok sayıda kişi katıldı. 

Dinçaslan, törenin ardından Akbelen Mezarlığı'na götürülerek defnedildi.

Üyesi Sevim Yeter Uçar Dinçaslan için açıklama yapan SKB, şu bilgileri paylaşmıştı: "Daha 17 yaşında iken 12 Eylülün faşist ve işkenceci yüzüyle tanışır. Ağır işkence ve sorgularda 90 gün direnerek partisine ve yoldaşlarına zarar vermeden onurlu ve başı dik çıkar. Dönemin işkencecisi Hanifi Avcı’nın özel işkence uygulamalarına maruz kalır. Ağır işkence ve sorgulamalardan sonra tutuklanır. Kısa tutukluluğundan sonra kendisine ve yakınlarına yapılan baskılar sonucu İsviçre ye iltica etmek zorunda kalır. Mülteciliğin ağır koşullarında iki çocuğuyla mücadelesini sürdürdü. Kayıplar mücadelesine katılarak ICAD İsviçre delegesi olarak İngiltere’deki Uluslararası Kayıplar Konferansına katılarak kayıplar mücadelesinin bir parçası oldu. Sevim yoldaş Türkiye ve Kürdistan hapishanelerinde kalan devrimci tutsaklarla da sürekli mektuplaşarak tutsakların hücrelerine mektuplarıyla yoldaş oldu. Sevim yoldaş, dün sokaklarda kutladığımız İşçi Sınıfının Birlik Mücadele Dayanışma Günü 1 Mayısları emekçi bir kadın olarak hiç kaçırmaz, Hacer İpek gibi ölümsüzleşen kadın yoldaşlarımızı hiç unutmazdı, Sevim yoldaşımızı bu yıl 1 Mayıs kutlamalarında görememenin hüznünü yaşarken onu eylemlerde daima yaşatacağımızı bilinmelidir.

Her koşulda sosyalist kimliğini koruyan Sevim yoldaş emekçi kadın özelliğinin yanı sıra, mücadeleci, kavgasına bağlı, direnişçi bir kadın olarak her eylemde yerini aldı. O fiziken aramızdan ayrıldı, ancak bize bıraktığı anılarıyla yaşayacaktır... Anısı önünde saygı ile eğiliyoruz. Sevim yoldaş ölümsüzdür."